Buzz

Στίβεν Σόντερμπεργκ εναντίον στούντιο: «όσοι βάζουν τα χρήματα θεωρούν ότι μπορούν και να ...κλάνουν στην κουζίνα»!

στα 10

Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση υπογράμμισε την απέχθειά του πλέον προς τη χολιγουντιανή βιομηχανία ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο New York Magazine.

Στίβεν Σόντερμπεργκ εναντίον στούντιο: «όσοι βάζουν τα χρήματα θεωρούν ότι μπορούν και να ...κλάνουν στην κουζίνα»!

Στο φεστιβάλ Βερολίνου θα δούμε το «Side Effects». Και με όσα διαβάζουμε αναρωτιόμαστε αν οι φήμες είναι τελικά αληθινές: πρόκειται για την τελευταία ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ;

Γιατί ο οσκαρικός σκηνοθέτης μοιάζει να μην μπορεί να κρύψει πλέον την απέχθειά του απέναντι στο χολιγουντιανό σύστημα - ξεσπαθώνοντας σε συνεντεύξεις και δηλώνοντας αηδιασμένος.

«Εχει καταντήσει φρικτό το ότι οι άνθρωποι που βάζουν τα χρήματα θεωρούν ότι μπορούν να κλάνουν και στην κουζίνα, για να το θέσω ωμά...» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο New York Magazine.

Μετά από 24 χρόνια καριέρας στον κινηματογράφο ο Σόντερμπεργκ δηλώνει στη συνέντευξή του ότι είναι έτοιμος για την μεγάλη έξοδο. Και δεν μοιάζει ιδιαίτερα στεναχωρημένος.

steven

«Αλλαξαν πάρα πολλά πράγματα στις τελευταίες 2 δεκαετίες. Η χειρότερη εξέλιξη, κάτι που κλιμακώθηκε τα τελευταία 5 χρόνια, ήταν ο χειρισμός των σκηνοθετών από στούντιο και παραγωγούς. Ο κινηματογραφιστής θεωρείται άσχετος. Δεν ξέρει τι θέλει το κοινό. Δεν το καταλαβαίνω αυτό, από το κοινό προερχόμαστε κι εμείς. Η αγάπη μας για τον κινηματογράφο όταν ήμασταν θεατές μας έκανε σκηνοθέτες...»

«Οταν ήμουν μικρός θυμάμαι να παρακολουθώ τα κινηματογραφικά πράγματα και να υπάρχει διαχωρισμός: υπήρχαν άλλοι που γύριζαν τις μεγάλες ταινίες κι άλλοι που γύριζαν τις εμπορικές ταινίες. Αυτός ο διαχωρισμός δεν υπάρχει πια. Τώρα όλοι οι παραγωγοί είναι εκεί έξω για το χρήμα...»

«Αυτό όμως που βρίσκω ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι και το κοινό πλέον έχει εναρμονιστεί με ό,τι του πασάρουν τα στούντιο. Τελεία. Το πιο ψαγμένο κοινό έχει μεταναστεύσει πλέον στην τηλεόραση. Μόνο που 3.5 εκατομμύρια θεατές μιας σειράς σε καλωδιακό κανάλι είναι ρεκόρ. Οι ίδιοι στο σινεμά... δεν μετράνε σχεδόν.

«Για αυτό πιστεύω ότι ο κινηματογράφος πλέον δεν αξίζει...»

Περισσότερος καταγγελτικός Στίβεν Σόντερμπεργκ: