Φεστιβάλ / Βραβεία

53o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Το Flix στην πρώτη προβολή του «The Capsule» και του «Χιγκίτα»!

στα 10

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, έγινε χτες το βράδυ η πρώτη προβολή της του «The Capsule» της Αθηνάς Τσαγγάρη και του «Χιγκίτα» του The Boy. Το Filx ήταν εκεί και παρακολούθησε τόσο τις ταινίες όσο και την κουβέντα των σκηνοθετών με το κοινό. Δείτε την κι εσείς.

53o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Το Flix στην πρώτη προβολή του «The Capsule» και του «Χιγκίτα»!
The Boy, Αθηνά Τσαγγάρη

Η βραδιά ξεκίνησε με την παρουσίαση των συντελεστών, της δημιουργικής ομάδας του «The Capsule» αλλά και των συντελεστών του «Χίγκιτα». Ακολούθησε η προβολή των δυο φιλμ, δυο ταινιών διαφορετικών μεταξύ τους, σε ύφος και αισθητική, στην γλώσσα των εικόνων τους, αλλά με μια αδιόρατη γραμμή να τις ενώνει σε περισσότερα σημεία απ όσα θα περίμενε κανείς.

Τόσο η ταινία της Τσαγγάρη όσο κι αυτή του The Boy, αψηφούν τα όρια του παραδοσιακού σινεμά, ακροπατούν ή βυθίζονται στον πειραματισμό. Την ίδια στιγμή εξερευνούν κάποιες κοινές θεματικές, την ενηλικίωση, την σεξουαλικότητα, την θέση αγοριών ή των κοριτσιών σε έναν κόσμο που μοιάζει σαν να τον βλέπεις από παραμορφωτικό καθρέφτη.

Εντυπωσιακά και τα δύο φιλμ μέσα στη διαφορετικότητά τους, αλλά και την απρόσμενα συμπληρωματική φύση τους, έφτιαξαν ένα από τα καλύτερα slots του φετινού φεστιβάλ, ένα πρόγραμμα, που δεν μοιάζει απλά ενδιαφέρον στα πλαίσια του φεστιβάλ, αλλά που θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική ιδέα για έναν repertory προγραμματισμό σε κάποιες «ανήσυχες» αίθουσες.

Στο τέλος της προβολής χτες το βράδυ, ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με το κοινό και τον συντονιστή της παρουσιάσης Βασίλη Τερζόπουλο, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Χιγκίτα», ένα κείμενο του The Boy για την ταινία και τη γνώμη του Flix για το «Τhe Capsule».