Buzz

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει στα παλιά του λημέρια…

στα 10

Ποια θα είναι τελικά η επόμενη κίνηση του σκηνοθέτη, μετά το θριαμβευτικό «Λίνκολν»; Κάτι σε παιδικό και κάτι σε… Τομ Χανκς!

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει στα παλιά του λημέρια…

Μπορεί ο Στίβεν Σπίλμπεργκ να τα μάζεψε όλα με το «Λίνκολν», από το box office, μέχρι τα βραβεία, μέχρι τον Λευκό Οίκο, αλλά η απόφαση για το ποιο θα είναι το επόμενο σκηνοθετικό βήμα του, μοιάζει να τον προβλημάτισε. Το «Robopocalypse» έχει αναβληθεί επ’ αόριστον, το «American Sniper» έχει περάσει στα χέρια του Κλιντ Ιστγουντ και το «Μοντεζούμα» μοιάζει να θέλει το χρόνο του για να ολοκληρωθεί. Κι έτσι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παίρνει νέες αποφάσεις, ακολουθώντας το… something old, something new!

Το μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ, «The BFG» βάζει μπροστά ο σκηνοθέτης, με σεναριογράφο τη Μελίσα Μάθισον, με την οποία είχε συνεργαστεί πριν ακριβώς 32 χρόνια, για το «Ε.Τ. ο Εξωγήινος». Το «The BFG» (ακρωνύμιο για το «The Big Friendly Giant»), από τον συγγραφέα παιδικών μυθιστορημάτων υπέροχης, εκτροχιασμένης φαντασίας σαν τα «James and the Giant Peach», «Charlie and the Chocolate Factory», «Fantastic Mr. Fox» και «Matilda», για ν’ αναφέρουμε κάποια που ήδη έχουν μεταφερθεί στο σινεμά, είναι η ιστορία της μικρής Σόφι που ενώνει τις δυνάμεις της με τον μοναδικό Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα και με τη Βασίλισσα της Αγγλίας, για να εμποδίσουν τους υπόλοιπους Γίγαντες που είναι όλοι κακοί και συνηθίζουν να τρώνε ανθρώπους και κυρίως παιδιά. Το μυθιστόρημα του Νταλ εκδόθηκε το 1982 κι έχει ήδη διασκευαστεί σε ταινία κινουμένων σχεδίων και θεατρική παράσταση.

2

Παραγωγός της ταινίας θα είναι η Καθλίν Κένεντι, συνεργάτης του Σπίλμπεργκ από τον «Ε.Τ.», συνεχόμενα μέχρι το «Λίνκολν», μαζί με τους Φρανκ Μάρσαλ, Μάικλ Σίγκλ και Τζον Μάντεν, ο οποίος άλλωστε επρόκειτο αρχικά να σκηνοθετήσει το φιλμ, αλλά εγκατέλειψε για να κάνει το σίκουελ του «The Best Exotic Marigold Hotel». Η ταινία θα ξεκινήσει γυρίσματα στις αρχές του 2015, με σκοπό να είναι έτοιμη για τις αίθουσες το καλοκαίρι του 2016.

Ηδη όμως, γι’ αυτόν τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Σπίλμπεργκ έχει φούριες: ο τίτλος αυτής της ταινίας δεν είναι γνωστός, πρόκειται όμως για ένα ψυχροπολεμικό δράμα, σε σενάριο του [Ματ Τσάρμαν του «Suite Française»]https://flix.gr/news/o-matthias-schoenaerts-einai-etoimos-gia-to.html), με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς. Ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνεργαστούν για τέταρτη φορά, μετά τα «Saving Private Ryan», «Catch Me if You Can» και «The Terminal». Η ιστορία παρακολουθεί τον Τζέιμς Ντόνοβαν, έναν επιτυχημένο Αμερικανό δικηγόρο που, στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, επιστρατεύεται από τη CIA για να εισχωρήσει πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα και να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση του Γκάρι Πάουερς, ενός πιλότου που κρατούν όμηρο οι Ρώσοι. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πρόκειται, όπως είναι η προσφιλής του συνήθεια, να γυρίσει τις δυο ταινίες συνεχόμενα, τη μια μετά την άλλη.

Διαβάστε ακόμα: