Buzz

O Στίβεν Σπίλμπεργκ ψηφίζει Οπρα, για Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών

στα 10

Ο αμερικάνος σκηνοθέτης δηλώνει ότι η Αμερική θα χρειαζόταν έναν «άνθρωπο με κατανόηση και λογική στον Λευκό Οίκο».

O Στίβεν Σπίλμπεργκ ψηφίζει Οπρα, για Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών

Η ανεπίσημη καμπάνια «Oprah for President!» που ξεκίνησε μετά την βράβευση της Οπρα Γουίνφρεϊ στις Χρυσές Σφαίρες και τον σπουδαίο λόγο που εκφώνησε εκεί, κερδίζει έδαφος ερήμην της (;) μέρα με τη μέρα.

Κι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της είναι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ο οποίος μιλώντας στην «Guardian» δήλωσε «πιστεύω ότι η Οπρα θα είναι μια απολύτως υπέροχη πρόεδρος. Αν θέσει υποψηφιότητα ασφαλώς και θα την υποστηρίξω. Είναι αυθεντία στα ζητήματα των γυναικών και την αποκαλώ πρεσβευτή της ενσυναίσθησης. Και η χώρα μας χρειάζεται μια δόση συμπόνιας και κατανόησης».

Δείτε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες 2018: Oprah for President!

Ο Σπίλμπεργκ είχε σκηνοθετήσει την Οπρα Γούνφρεϊ στο «Πορφυρό Χρώμα» το 1985 κι από τότε μέχρι σήμερα η ηθοποιός έγινε ένα από τα πιο αγαπητά κι αναγνωρίσιμα πρόσωπα της αμερικανικής τηλεόρασης, αρχικά μέσω του talk show της και στη συνέχεια μέσω του δικού της καναλιού.

Oprah Winfrey Golden Globes

«Βρίσκεται στον αέρα εδώ και 35 χρόνια και με δίνοντας βήμα και προσοχή σε κοινωνικά θέματα, χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα σε διαφορετικές ιδεολογίες και διαφορετικές οπτικές γωνίες» λέει ο Σπίλμπεργκ. Κι ερωτώμενος για το αν η Αμερική χρειάζεται έναν άνθρωπο που βγαίνει στην τηλεόραση ή έναν άνθρωπο που έχει τις ικανότητες να γίνει πρόεδρος την επόμενη τετραετία, ο Σπίλμπεργκ απάντησε, «πιστεύετε ότι ο σημερινός μας πρόεδρος έχει την ικανότητα να κυβερνά;»

Η συζήτηση βεβαίως γίνεται σε θεωρητικό επίπεδο ακόμη, αφού η ίδια η Οπρα δεν έχει δηλώσει τίποτα πάνω στο θέμα ακόμη, αν κι ο σύντροφος της Στέντμαν Γκράχαμ, δήλωσε στους Los Angeles Times πριν λίγες μέρες «είναι στα χέρια των ανθρώπων. Ασφαλώς και θα το έκανε».

Δείτε ακόμη: