Buzz

«Ι’m not crazy!»: Κανείς δεν πιστεύει την Κλερ Φόι στο πρώτο τρέιλερ για το «Unsane» του Στίβεν Σόντερμπεργκ

στα 10

Γυρισμένη εξ ολοκλήρου με iPhone, η νέα ταινία του ακούραστου Σόντερμπεργκ ετοιμάζεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο προσεχές Φεστιβάλ Βερολίνου.

«Ι’m not crazy!»: Κανείς δεν πιστεύει την Κλερ Φόι στο πρώτο τρέιλερ για το «Unsane» του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Που να μην είχε αποφασίσει να αποσυρθεί κιόλας. Παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις του ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει οριστικά το σινεμά, ο Στίβεν Σόντερμπεργκ παραμένει πιο παραγωγικός και δημιουργικός από ποτέ: Μετά το απολαυστικό «Logan Lucky» και το τηλεοπτικό «Mosaic» (για να μη μιλήσουμε για τα πρότζεκτ στα οποία συμμετέχει ως παραγωγός), ο Σόντερμπεργκ επανέρχεται με ένα ακόμα κινηματογραφικό σχέδιο, πιστός στην παράδοση που τον θέλει να εναλλάσσει πιο πειραματικές απόπειρες με «κανονικές» ταινίες/σειρές.

Το «Unsane», που ετοιμάζεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο προσεχές Φεστιβάλ Βερολίνου, εκτός συναγωνισμού, είναι η πρώτη ταινία τρόμου που σκηνοθετεί ο Σόντερμπεργκ, και την οποία γύρισε εξ ολοκλήρου με iPhone, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: Berlinale 2018: Αυτές είναι οι ταινίες που διαγωνίζονται για τη Χρυσή Αρκτο!

Unsane 607

Unsane 607

Αφήνοντας πίσω της τα κοστούμια εποχής του «The Crown», η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Κλερ Φόι υποδύεται μια νεαρή γυναίκα που εισάγεται ακούσια σε μια ψυχιατρική κλινική την οποία επισκέπτεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φοβία της απέναντι σε έναν άντρα που την παρακολουθεί. Μόνο που ακόμα κι εκεί (νομίζει ότι;) συνεχίζει να τον βλέπει, κάτι που την κάνει να αρχίζει να αμφισβητεί την πνευματική της ισορροπία.

Αυτού του είδους η ιστορία, που κινείται παραπλανητικά ανάμεσα στη λογική και την παράνοια, θέτοντας στον θεατή την αμφιβολία για το αν αυτό που βλέπει είναι πραγματικότητα ή όχι, σίγουρα δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί – το ίδιο ισχύει και για ταινίες που έχουν γυριστεί με κινητό τηλέφωνο, καθώς έχουν προηγηθεί ανάλογες προσπάθειες από τους Σον Μπέικερ και Παρκ Τσαν-γουκ, μεταξύ άλλων. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, πάντως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η προσέγγιση του πάντοτε ανήσυχου Σόντερμπεργκ, ο οποίος μάλιστα εκτελεί εδώ καθήκοντα ανθρώπου-ορχήστρα (σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας, οπερατέρ).

Εκτός από την Κλερ Φόι, πρωταγωνιστούν ακόμα οι Τζόσουα Λέοναρντ, Τζέι Φαρόα, Τζούνο Τεμπλ και Εϊμι Ιρβινγκ.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 23 Μαρτίου. Προς το παρόν, δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε.


Δείτε εδώ και μια χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία:


Διαβάστε ακόμη

Unsane poster 607