Buzz

«Fix it.» Μάικλ Φασμπέντερ, στο νέο τρέιλερ του «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ

στα 10

Ενα μήνα μετά το πρώτο, ελλειπτικό teaser, το «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ αποκαλύπτεται μ' όλη την ένταση και την ιδιοφυία του ήρωά του και του Μάικλ Φασμπέντερ.

«Fix it.» Μάικλ Φασμπέντερ, στο νέο τρέιλερ του «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ

Η νέα, «αλλιώτικη», κινηματογραφική βιογραφία του Στιβ Τζομπς ανήκει στον Ααρον Σόρκιν: εκείνος την εμπνεύστηκε, εκείνος την έγραψε, βασισμένος στο βιβλίο του Γουόλτερ Αϊζακσον για τον ιδρυτή της Apple. Από εκεί και πέρα, τα ονόματα των συντελεστών άλλαξαν πιο γρήγορα κι απ’ το λογισμικό του iphone. Ο Ντέιβιντ Φίντσερ επρόκειτο να σκηνοθετήσει, αλλά αποχώρησε: τη θέση του πήρε ο Ντάνι Μπόιλ και, πράγματι, εκείνος υπογράφει την ταινία. Το ρόλο του Στιβ Τζομπς επρόκειτο να ενσαρκώσει πρώτα ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, έπειτα ο Κρίστιαν Μπέιλ, αλλά αφότου ο καθένας πήρε το δρόμο του, την ευθύνη ανέλαβε ο Μάικλ Φασμπέντερ.

Διαβάστε αναλυτικά τη διασκεδαστική διαδοχή σκηνοθετών και πρωταγωνιστών του «Steve Jobs»

jobs 607

Ο Σεθ Ρόγκεν θα υποδυθεί τον Στιβ Γουόζνιακ, ρισκάροντας μια ακόμα κατακραυγή από τον συνιδρυτή της Apple, ή απλώς το μπράβο του. Ο Τζεφ Ντάνιελς θα είναι ο Τζον Σκάλι, CEO της Apple και η Κέιτ Γουίνσλετ θα υποδυθεί την Τζοάνα Χόφμαν, διευθύντρια μάρκετινγκ της Macintosh. Η Κάθριν Γουότερστον, που ήδη προκάλεσε αίσθηση στο «Inherent Vice» του Πολ Τόμας Αντερσον, θα σταθεί πολύ κοντά στον Μάικλ Φασμπέντερ, στο ρόλο της συντρόφου του, Κρισάν Μπρέναν.

jobs 607

Θυμίζουμε ότι το ενδιαφέρον εύρημα αυτής εδώ της βιογραφίας του Τζομπς, είναι πως εκτυλίσσεται σε τρεις, μόνο, σκηνές που κυλούν σε πραγματικό χρόνο, η καθεμιά στα πρόθυρα λανσαρίσματος ενός από τα προϊόντα της Apple, η τρίτη και τελευταία από τις οποίες συμβαίνει το 1998, με τα αποκαλυπτήρια του iMac.

jobs 607

To πρώτο teaser trailer του «Jobs» που κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα (δείτε το εδώ), μπορεί να έθετε το ρυθμό, το στιλ και το concept της ταινίας, αλλά δεν αποκάλυπτε και πολλά περισσότερα. Το νέο trailer ωστόσο, στα δυόμιση λεπτά του, μοιάζει να παγιδεύει τη φιλοσοφία και τον (τουλάχιστον παράξενο) τρόπο ζωής του Στιβ Τζομπς. Οι δεύτεροι ρόλοι αποτελούν την ορχήστρα του μαέστρου, η Κέιτ Γουίνσλετ, ευπρόσδεκτα αγνώριστη, μάς προετοιμάζει για μια ερμηνεία από εκείνες που αξίζουν στο ταλέντο της και, κυρίως, ο Μάικλ Φασμπέντερ, επιτέλους, δείχνει ότι ξέρει πώς να ενσαρκώσει αληθινά τον Στιβ Τζομπς και τη δημιουργική ιδιοφυία του.

Δείτε το εδώ:

Διαβάστε ακόμη: