Buzz

Ο Στίβεν Κινγκ μιλάει για... εκείνη την σκηνή από το «It»

στα 10

Μπορεί ο Πένιγουαϊζ να είναι ίσως το πιο τρομαχτικό στοιχείο του βιβλίου το Στίβεν Κινγκ, αλλά μια είναι εκείνη η σκηνή που ακόμα και σήμερα συζητιέται όσο καμία άλλη.

Ο Στίβεν Κινγκ μιλάει για... εκείνη την σκηνή από το «It»

Το πολυαναμενόμενο «It» του Στίβεν Κινγκ, η κινηματογραφική μεταφορά ενός από τα καλύτερα και πιο τρομαχτικά βιβλία του, άνοιξε στις αμερικάνικες αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Οι κριτικές που έχει πάρει τόσο από τον διεθνή τύπο όσο κι από το κοινό είναι αρκετά θετικές, αλλά πολλοί είναι εκεί που αναρωτιούνται για το αν μια συγκεκριμένη σκηνή του βιβλίου κατάφερε να μπει στην ταινία.

Προσοχή: ακολουθούν μεγάλα spoilers για το τέλος του βιβλίου και της ταινίας του 2017.

losers club

Εχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια από τότε που το βιβλίο κυκλοφόρησε και πέρα από τον τρομαχτικό κλόουν Πένιγουαϊζ που τρομοκρατεί μια ομάδα παιδιών, μια είναι η πιο αμφιλεγόμενη σκηνή του βιβλίου που ακόμη και σήμερα δεν σταματά να προκαλεί συζητήσεις και αντιδράσεις ακόμη και από τους πιο δυνατούς υποστηρικτές του Κινγκ: η σκηνή του παιδικού οργίου. Προς το τέλος, και αφού τα παιδία έχουν αντιμετωπίσει και καταφέρει να νικήσουν τον Πένιγουαϊζ, χάνονται στους υπονόμους και αρχίζει να επικρατεί πανικός. Η Μπέβερλι, η μοναδική κοπέλα της παρέας, λέει πως ο μοναδικός τρόπος για να βρουν την έξοδο είναι να κάνουν… σεξ μαζί της. Αυτό που ακολουθεί είναι μια λεπτομερής περιγραφή για το πως η Μπέβερλι κάνει σεξ με το καθένα από τα αγόρια, το ένα πίσω από το άλλο. Στην ουσία πρόκειται για ένα όργιο μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμα: Το «It» ως ένα (εφιαλτικό) έργο τέχνης

Η σκηνή αυτή είχε ανακοινωθεί από την αρχή πως δεν θα υπάρχει στην ταινία (είχε παραληφθεί και στην τηλεοπτική σειρά). Η συγκεκριμένη σκηνή, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μεταφερθεί με ένας τελείως διαφορετικό τρόπο στην ταινία – της αγγίζουν το πρόσωπο, και ο Κινγκ είχε δηλώσει παλιότερα πως «δεν σκεφτόμουν καν την σεξουαλική πλευρά της όλης σκηνής. Το βιβλίο μιλούσε για την παιδική ηλικία και την ενηλικίωση – 1958 και την περίοδο όταν είναι μεγάλοι. Οι ενήλικες δεν θυμούνται την παιδική τους ηλικία. Κανείς από εμάς δεν θυμάται το τι κάναμε παιδιά – νομίζουμε ότι θυμόμαστε, αλλά στην πραγματικότητα δεν θυμόμαστε τα γεγονότα όπως έγιναν. Ενστικτωδώς, τα παιδιά ήξεραν πως έπρεπε να ήταν μαζί. Η σεξουαλική πράξη σύνδεε την παιδική ηλικία με την ενηλικίωση. Είναι άλλη μια εκδοχή του γυάλινου τούνελ που ενώνει το παιδικό τμήμα μιας βιβλιοθήκες με την το ενήλικο της τμήμα. Οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε που είχα γράψει την συγκεκριμένη σκηνή και σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία σε συγκεκριμένα θέματα».

Ο Στίβεν Κινγκ όταν ρωτήθηκε σήμερα τι έχει να δηλώσει πάνω σε αυτό είπε πως «το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως πραγματικά με εντυπωσιάζει το γεγονός πως υπάρχουν τόσες πολλές δηλώσεις από διάφορα άτομα για την μια και μόνο σκηνή σεξ του βιβλίου και κανείς δεν κάνει λόγο για τις λεπτομερείς και φρικιαστικές δολοφονίες μικρών παιδιών. Ολο αυτό πρέπει να σημαίνει κάτι, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι».

Το «Αυτό» θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, τις 23ες Νύχτες Πρεμιέρας, και θα ανοίξει κανονικά στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Σεπτεμβρίου από την Tanweer.

Περισσότερος Pennywise

it gr poster