Buzz

Ο Στίβεν Χόκινγκ έχει ένα όνειρο: να παίξει τον κακό σε ταινία Τζέιμς Μποντ

στα 10

Μπορεί αυτό τον καιρό το ευρύ κοινό να γνωρίζει σε έκταση και βάθος τη ζωή και το έργο του, μέσα από το «The Theory of Everything», όμως ο ιδιοφυής φυσικός Στίβεν Χόκινγκ κάνει δικά του κινηματογραφικά όνειρα...

Ο Στίβεν Χόκινγκ έχει ένα όνειρο: να παίξει τον κακό σε ταινία Τζέιμς Μποντ

Με το «The Theory of Everything» (θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Ιανουαρίου του 2015) και τη σπουδαία (και ίσως οσκαρική;) ερμηνεία του Εντι Ρεντμέιν, ακόμα κι όσοι δε γνώριζαν την ιδιαίτερη ιστορία του Στίβεν Χόκινγκ, του ιδιοφυή Βρετανού φυσικού και κοσμολόγου (Διευθυντή Ερευνας στο Κέντρο Κοσμολογίας του Κέμπριτζ) που συνέχισε και συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του (ψήγματα του οποίου αναφέρονται και στο «Interstellar» φυσικά) όσο η νευρολογική νόσος ALS (ναι, αυτή για την οποία ξεκίνησε το ice-bucket challenge) τον καθήλωσε σε καροτσάκι, του στέρησε κίνηση και σταδιακά και τη φωνή του.

Του στέρησε τη φωνή, ποτέ όμως την άποψη, το χιούμορ και την επικοινωνία. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Wired, ο Χόκινγκ μίλησε για το σινεμά, την ματιά που ρίχνει στη ζωή του το «The Theory of Everything», επαίνεσε για ακόμα μία φορά την συγκλονιστική ερμηνεία του Εντι Ρεντμέιν (το είχε κάνει κι από την προσωπική του σελίδα στο facebook), αλλά δήλωσε ότι έχει και δικά του κινηματογραφικά όνειρα.

«Ονειρεύομαι να παίξω τον κακό σε ταινία του Τζέιμς Μποντ. Νομίζω ότι η αναπηρική καρέκλα και η συνθεσάιζερ ομιλία μου θα ταίριαζαν γάντι στο ρόλο!»

BigBangTheory-StephenHawking607

stephen-hawking-simpsons

Ο 72χρονος φυσικός έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην μικρή οθόνη - από τους «Simpsons» και το «The Big Bang Theory», μέχρι ένα πρόσφατο χιουμοριστικό σκετς/συνέντευξη του Τζον Ολιβερ για την εκπομπή του «Last Week Tonight with John Oliver».

«Πριν χάσω εντελώς τη φωνή μου, τραύλιζα μισόλογα - μόνο οι δικοί μου άνθρωποι μπορούσαν να με καταλάβουν. Με τη φωνή από το κομπιούτερ όμως μπορώ να επικοινωνώ και να δίνω μέχρι και διαλέξεις. Μόνο που το συνθεσάιζερ μου έχει δώσει αμερικανική προφορά - δεν το αλλάζω όμως, γιατί αυτή η φωνή έγινε το σήμα-κατατεθέν μου...»

Γνωρίζουμε ότι στον 24ο πολυαναμενόμενο Τζέιμς Μποντ, το ρόλο του κακού τον έχει κλειδώσει ο Κριστόφ Βαλτς. Μήπως ο Χόκινγκ θα ήταν ιδανικός για την 25η επετειακή έκδοση;

.

Διαβάστε ακόμα: