Buzz

Εσείς ακούσατε το διαγαλαξιακό τραγούδι του Στίβεν Χόκινγκ;

στα 10

Ο Στίβεν Χόκινγκ, με χιούμορ και τη βοήθεια του φωνητικού του κομπιούτερ, διασκευάζει το «Galaxy Song» των Monty Python. Δείτε το βίντεο κι ακούστε το τραγούδι του...

Εσείς ακούσατε το διαγαλαξιακό τραγούδι του Στίβεν Χόκινγκ;

Αυτή είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο διάσημος Βρετανός θεωρητικός φυστικός και κοσμολόγος, μπορεί να καθηλώθηκε σ' ένα αναπηρικό καροτσάκι χάνοντας τον έλεγχο του σώματος και της ομιλίας, αλλά ποτέ δεν έχασε τον ενθουσιασμό του για τη ζωή, την ευφυΐα και το χιούμορ του.

Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Η Θεωρία των Πάντων»

Με τη βοήθεια του κομπιούτερ που δίνει ήχο στις σκέψεις του, ο Χόκινγκ «τραγουδά» μία διασκευή του «Galaxy Song» των Monty Python - ένα τραγούδι που έγραψε ο Ερικ Αϊντλ κι ο Τζον Ντι Πρεζ για την ταινία «Το Νόημα της Ζωής» και επέλεξαν να το ερμηνεύσουν ξανά και στα sold-out reunion σόου τους το περασμένο καλοκαίρι.

Το εύρημα ήταν ότι όταν ο Καθηγητής Μπράιαν Κοξ θα επισημαίνει τα επιστημονικά λάθη του «Galaxy Song», ο Στίβεν Χόκινγκ θα τον πατάει και θα τον ισοπεδώνει με το μηχανοκίνητο καροτσάκι του, λέγοντας «Νομίζω ότι έχεις γίνει υποχόνδρια σχολαστικός!»

Και μετά, ο ίδιος, αναλαμβάνει να μας τραγουδήσει τους στίχους:

Just remember that you're standing on a planet that's evolving / And revolving at 900 miles an hour / That's orbiting at 19 miles a second, so it's reckoned / A sun that is the source of all our power...

Απολαύστε το βίντεο που, πέρα από την αστεία νότα, καταλήγει και κάπως συγκινητικό:

.

Διαβάστε επίσης:

Oscars 2015: Ο Στίβεν Χόκινγκ συγχαίρει τον Εντι Ρεντμέιν για το Οσκαρ του