Buzz

«Αυτό δεν είναι συνέντευξη είναι απάτη»: ο Στίβεν Κολμπέρ στριμώχνει άγρια τον Ολιβερ Στόουν για το «The Putin Interviews»

στα 10

Ο Ολιβερ Στόουν βρίσκει το δάσκαλό του στον πάντα διαβασμένο και αυστηρό Στίβεν Κολμπέρ. Η επίσκεψή του στο «The Late Show» για να διαφημίσει το ντοκιμαντέρ της συνάντησής του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έβγαλε την πιο αμήχανη για το σκηνοθέτη συνέντευξη της καριέρας του.

«Αυτό δεν είναι συνέντευξη είναι απάτη»: ο Στίβεν Κολμπέρ στριμώχνει άγρια τον Ολιβερ Στόουν για το «The Putin Interviews»

Με τίτλο «The Putin Interviews», ο Στόουν ετοίμασε για το τηλεοπτικό κανάλι Showtime ένα ντοκιμαντέρ (σε 4 μέρη) με τις 4ωρες συνομιλίες του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν - τον τρίτο πολιτικό από τον οποίο ο ίδιος έχει πάρει συνέντευξη στην καριέρα του (μετά τους Φιντέλ Κάστρο και Χιούγκο Τσάβεζ).

Κανονικά, ειδικά μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που θέλουν τον Πούτιν, μέσω ηλεκτρονικής κατασκοπείας, να επηρεάζει τις αμερικανικές εκλογές του 2016, οι συνεντεύξεις αυτές θα έπρεπε να είναι ό,τι πιο χοτ θα είχε στα χέρια του ένας κινηματογραφιστής - ειδικά αν είναι τόσο προκλητικός, όσο έχει υπάρξει στην καριέρα του ο Ολιβερ Στόουν.

Βέβαια, όλα έχουν να κάνουν με το πώς αντιμετωπίζεις τα πράγματα και από ποια πλευρά στέκεσαι. Ο Στόουν έχει το δικαίωμα να είναι δηλωμένος αριστερός σε μία καθαρά συντηρητική χώρα και να βλέπει με εντελώς διαφορετικό μάτι από ό,τι οι συμπατριώτες του τους αριστερούς ηγέτες του κόσμου. Ομως όταν πρόκειται για μία τόσο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα όπως ο Πούτιν, με κατηγορίες δικτατορικού καθεστώτος και συμπεριφορά φασίστα, το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος που κάθεται στην καρέκλα απέναντί του είναι... να ρωτήσει.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Ολιβερ Στόουν έδειξε το «Dr. Strangelove» στον Βλάντιμιρ Πούτιν

Οliver Stone Vladimir Putin

Καλεσμένος στο «The Late Show» του Στίβεν Κολμπέρ, ο Στόουν προσπάθησε να δικαιολογήσει γιατί δεν στρίμωξε τον Ρώσο Πρόεδρο σε μία πιο καυστική συνέντευξη. «Ηταν θέμα ευγένειας» ψέλλισε κάποια στιγμή, αλλά και ότι είχε μπροστά του «έναν άνθρωπο ταλαιπωρημένο από τα media». Με τον Κολμπέρ να σηκώνει φρύδι και το κοινό να ξεσπάει σε νευρικό γέλιο.

«Αυτό τότε δεν είναι συνέντευξη» του απάντησε ο πάντα ετοιμόλογος και καυστικός Κολμπέρ.«Είναι απάτη και διευκόλυνση για να κάνει ο άλλος προπαγάνδα».

Ο Στόουν, ο οποίος δεν έδειχνε καμία αυτοπεποίθηση στην απόφασή του να γυρίσει με αυτό τον τρόπο το ντοκιμαντέρ του (θα ήταν σεβαστό αν έβλεπες έναν άνθρωπο με σαφή άποψη και πολιτικά επιχειρήματα) φημολογείται ότι προσπάθησε να αντεπιτεθεί στον Κολμπέρ λέγοντάς του «το ξέρεις ότι οι Εβραίοι και το Ισραήλ επηρέασαν τις εκλογές περισσότερο από τον Πούτιν», εξαγριώνοντας τον παρουσιαστή ο οποίος του απάντησε «όχι δεν το ξέρω γιατί δεν έκανες ένα ντοκιμαντέρ για το Ισραήλ, αλλά για τη Ρωσία. Κάνε ένα για το Ισραήλ και θα το συζητήσουμε».

Το κομμάτι αυτό έμεινε στο πάτωμα του μοντάζ, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αμερικανικού Τύπου, ο Στόουν έγινε έξαλλος, έχασε κάθε έλεγχο κι ο Κολμπέρ αποφάσισε να τον προστατέψει από τον εαυτό του και το σαρρωτικό κύμα κριτικής για αντισημιτισμό που θα δεχόταν.

«Ηταν πολύ άσχημο» δήλωσε θεατής από το κοινό στο στούντιο. «Παρακολουθούσαμε τη συνέντευξη κρύβοντας το πρόσωπο με τα χέρια μας από αμηχανία...»

Δείτε το απόσπασμα της, το λιγότερο άβολης, συνέντευξης:

.

Διαβάστε περισσότερα: