Buzz

Ο Σπάικ Τζόουνς σκηνοθετεί μία μικρού μήκους με τον Στίβεν Κολμπέρ

στα 10

O Σπάικ Τζόουνς σκηνοθέτησε το βίντεο εισαγωγής του Late Night Show του Στίβεν Κολμπέρ και μας χάρισε ένα τρυφερό, λυρικό, σκληρό πορτρέτο της αποξένωσης της Νέας Υόρκης. Δείτε το.

Ο Σπάικ Τζόουνς σκηνοθετεί μία μικρού μήκους με τον Στίβεν Κολμπέρ

Λυρικός στην εικόνα, ρεαλιστής στην ουσία του, ο Σπάικ Τζόουνς προσεγγίζει τους ήρωές του με μια βαθιά αμεσότητα, μία αφοπλιστική τρυφερότητα και, κυρίως, με μία ειλικρινή ματιά στην μοναξιά τους. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο σκηνοθέτης των «Her», «Where the Wild Things Are», «Being John Malkovich» να αποτυπώσει τον Στίβεν Κολμπέρ, όταν του ζητήθηκε να σκηνοθετήσει ένα βίντεο εισαγωγής, μία μικρού μήκους ταινία με πρωταγωνιστή τον οικοδεσπότη του «The Late Show with Stephen Colbert».

Ο Τζόουνς βρέθηκε καλεσμένος της εκπομπής προχθές το βράδυ για να συζητήσει το νέο του πρότζεκτ, ως καλλιτεχνικός διευθυντής του τηλεοπτικού καναλιού Viceland. Ηθελε όμως να δώσει τον τόνο και τη σφραγίδα του από την έναρξη της εκπομπής και, ω, πόσο τα κατάφερε!

*Δείτε κι αυτό:8 Ο Τζίμι Κίμελ παρουσιάζει: «Do the Right Thing 2: Do the White Thing», το Μπρούκλιν των χίπστερς

stephen colber spike jonzee 607

Ο Κολμπέρ, γνωστός για τις φαρσικές και σατιρικές του εκφάνσεις στις εκπομπές του, εδώ αναλαμβάνει έναν δραματικό ρόλο και, ως γνήσιος κωμικός, τα καταφέρνει περίφημα. Πρωταγωνιστώντας σ' ένα αφαιρετικό, ανοιχτό σε κάθε ερμηνεία πορτραίτο της αποξένωσης και του περιθωρίου μίας μητρόπολης όπως είναι η Νέα Υόρκη, ο Κολμπέρ ερμηνεύει έναν άγνωστο αντιήρωα, ο οποίος ξυπνά χαμένος στο Central Park και καταλήγει να περιφέρεται μόνος στο Μανχάταν.

Ενα μικρό, χαρακτηριστικό του Τζόουνς διαμαντάκι, ένα κλείσιμο ματιού σε όλες τις θεματικές που αγγίζουν τα έργα του (ταυτότητα, αποξένωση, επιτυχία, αποτυχία, αποδοχή), αλλά κι ένα βίντεο εισαγωγής εντελώς διαφορετικό από όλα τ' άλλα. Που λέει πολλά για εμάς, τα media, τι είναι αληθινό, τι κατασκευασμένο, κι αν όλοι συνεχίζουμε να γελάμε με τον «παλιάτσο».

Απολαύστε το:


Δείτε περισσότερα: