Buzz

Πρεμιέρα για την «Α» του Στάθη Αθανασίου απόψε στην ταινιοθήκη της Ελλάδας

στα 10

Στα πλαίσια του 6ου Ιβηροαμερικάνικου φεστιβάλ λογοτεχνίας της Αθήνας

Πρεμιέρα για την «Α» του Στάθη Αθανασίου απόψε στην ταινιοθήκη της Ελλάδας

Γυρισμένη για να προβάλλεται τόσο σαν αυτόνομη κινηματογραφική ταινία, αλλά με βασικό στόχο να αποτελεί το κέντρο μιας transmedia παράστασης, η ταινία του Στάθη Αθανασίου «Α» θα κάνει την πρεμιέρα της με την «ολοκληρωμένη» μορφή της στο Sani Festival της Χαλκιδικής στις 26 Ιουλίου.

Το φιλμ του Στάθη Αθανασίου είναι μια νέα ανάγνωση πάνω στον μύθο της Αντιγόνης, τοποθετημένη σε ένα απροσδιόριστο κοντινό μέλλον, με ηρωίδα μια γυναίκα που τολμά να αψηφήσει τους αυστηρούς κανόνες μιας κοινωνίας, για να τιμήσει τις δικές της ηθικές υποταγές.

Η «Α» στην οποίο πρωταγωνιστεί η Σεραφίτα Γρηγοριάδου, θα έχει στην transmedia εκδοχή της «τον ρόλο» των ηθοποιών σε μια παράσταση αρχαίου δράματος, και θα περιστοιχίζεται από τον Χορό τεσσάρων γυναικών και μια ορχήστρα εγχόρδων υπό την διεύθυνση του Σταύρου Γασπαράτου που έχει γράψει την μουσική της ταινίας.

Η αποψινή προβολή της «A» στην ταινιοθήκη της Ελλάδας, θα γίνει δίχως τον Χορό και την ζωντανή μουσική, αλλά θα προηγηθεί μια συζήτηση με τον σκηνοθέτη Στάθη Αθανασίου και συν-σεναριογράφο Πέδρο Ολάγια τόσο για την σύλληψη, εξέλιξη και πραγματοποιήση του project, όσο και για την έννοια της πολιτικής ανυπακοής, με αφορμή και έμπνευση την Αντιγόνη και το σήμερα.

Η συζύτηση θα ξεκινήσει στις 19:00 και η προβολή στις 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στην facebook σελίδα της ταινίας, ή στην σελίδα του Φεστιβάλ

Διαβάστε ακόμη