Buzz

«State of Pride»: Πενήντα χρόνια μετά, το Stonewall είναι ακόμη απαραίτητο

στα 10

Δείτε ολόκληρο το πρώτο από τα τρία ντοκιμαντέρ που παρήγγειλε το YouTube για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από την εξέγερση στο Stonewall.

«State of Pride»: Πενήντα χρόνια μετά, το Stonewall είναι ακόμη απαραίτητο

Ηταν 28 Ιουνίου του 1969, όταν η queer κοινότητα της Νέας Υορκης ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με τις αστυνομικές αρχές με επίκεντρο το Stonewall Inn, το gay bar στο νούμερο 43 της οδού Κρίστοφερ στο Γκρίνουιτς Βίλατζ.

Αυτή ήταν και η αρχή μιας νέας εποχής στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας, αλλά και η απαρχή των gay pride, των παρελάσεων που σε όλον τον κόσμο, γιορτάζουν αυτήν την επέτειο ως υπενθύμιση για τη μετωπική σύγκρουση που οφείλει να συνεχίζεται εσαεί μέχρι την πλήρη εξάλειψη των διακρίσεων και την επίτευξη της ισότητας όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμη: Πέντε ντοκιμαντέρ που σημάδεψαν περήφανα την LGBT κουλτούρα

Gay Pride

Gay pride

Το «State of Pride» των Ρομπ Επστάιν και Τζέφρι Φρίντμαν (των θρυλικών «The Times of Harvey Milk», «Paragraph 175» και «The Celluloid Closet») που προβάλλεται ήδη στο YouTube είναι το πρώτο από τα τρία ντοκιμαντέρ που το YouTube ζήτησε προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από την εξέγερση στο Stonewall Inn.

Στο ντοκιμαντέρ ο Ρέιμοντ Μπράουν - υπεύθυνος υλικού LGΒΤQ θεμάτων στο YouTube - ταξιδεύεί στο Salt Lake City, στο Σαν Φρανσίσκο και στην Τασκαλούσα της Αλαμπάμα προκειμένου να μιλήσει με μέλη της LGBTQ+ κοινότητας ανιχνεύοντας την ανάγκη ενός «Stonewall» σε κάθε εποχή. Εκεί συναντάει και τον Τρόγιε Σίβαν, τον Νοτιοαφρικάνο τραγουδιστή και ηθοποιό από την Αυστραλία, που υπήρξε μια από τις πιο δυνατές φωνές υπέρ της διαφορετικότητας στην ποπ κουλτούρα των 00s.

Διαβάστε ακόμη: 20 ταινίες που έκαναν το σινεμά να αισθάνεται...περήφανο!

State of Pride

State of Pride

Τα άλλα δύο ντοκιμαντέρ που θα προβάλλονται δωρεάν στο YouTube είναι το «Stonewall Outloud» που θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιουνίου και το «This Is Everything: Gigi Gorgeous», το ντοκιμαντέρ από το 2017 για τη διάσημη τρανσέξουαλ βλόγκερ.

Δείτε εδώ ολόκληρο το «State of Pride»:


To 15ο Athens Pride θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στην Πλατεία Συντάγματος. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.