Buzz

Μήνυση στους παραγωγούς του «Star Wars» για τον τραυματισμό του Χάρισον Φορντ

στα 10

Δύο χρόνια μετά τον τραυματισμό του Χάρισον Φορντ στα γυρίσματα του «Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει», oι παραγωγοί έρχονται αντιμέτωποι με αυτεπάγγελτη μήνυση.

Μήνυση στους παραγωγούς του «Star Wars» για τον τραυματισμό του Χάρισον Φορντ

Τον Ιούνιο του 2014 ο Χάρισον Φορντ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, από τα Pinewood Studios στην Αγγλία όπου πραγματοποιήθηκε μέρος των γυρισμάτων του «Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει». Σύμφωνα με ανακοίνωση του στούντιο της Disney, ο 71χρονος ηθοποιός τραυμάτισε τον αστράγαλό του, όταν η μηχανική πόρτα του Millennium Falcon, του διαστημόπλοιου του Χαν Σόλο, από λάθος χειρισμό έπεσε και πλάκωσε το πόδι του.

Διαβάστε αναλυτικά τι είχε συμβεί τότε: Περαστικά Χαν Σόλο! Η Δύναμη μαζί σου!

Σήμερα ανακοινώθηκε η αυτεπάγγελτη μήνυση που κατέθεσε η Επιτροπή Υγείας κι Ασφάλειας στους παραγωγούς της ταινίας, κατηγορώντας τους για αμέλεια την εποχή των γυριμάτων. Τέσσερις στο σύνολο κατηγορίες αντιμετωπίζει η εταιρία παραγωγής Foodles Production (UK) Ltd (η οποία είναι θυγατρική της Disney).

«Ο νόμος ορίζει ότι οι παραγωγοί οφείλουν να προστατεύουν το συνεργείο και τους ηθοποιούς. Γενικότερα ο εργοδότης οφείλει να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τον εργαζόμενό του - είτε αυτό είναι το σετ ενός γυρίσματος, είτε ένα εργοστάσιο...» εξήγησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Υγείας κι Ασφάλειας.

H επίσημη απάντηση της Disney ήταν ότι «απογοητεύτηκε» από την απόφαση της HSE να πάει το θέμα στα δικαστήρια. Η δικάσιμος έχει οριστεί για τον Μάιο του 2016.

Διαβάστε περισσότερα: