Buzz

Κι όμως: το κοινό έσκασε στα γέλια όταν είδε το πρώτο trailer του «Star Wars» (1977)

στα 10

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο σήμερα που η Star Wars saga έχει βγάλει κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η πρώτη φορά που το όραμα του Λούκας συναντήθηκε με το κοινό ήταν... κωμική.

Κι όμως: το κοινό έσκασε στα γέλια όταν είδε το πρώτο trailer του «Star Wars» (1977)

Μπορεί χθες να έγινε η πρώτη ανάσταση για τους φανς της επικής saga, με την απρόσμενη κυκλοφορία του πρώτου teaser του «Star Wars: The Last Jedi», όμως το 1977, οι ανυποψίαστοι θεατές των κινηματογράφων που ήρθαν αντιμέτωποι με το πρώτο πρώτο trailer του οράματος του Τζορτζ Λούκας... έσκασαν στα γέλια. Η ιστορία θέλει να τους φαίνεται ότι πρόκειται για... σάτιρα. Κωμωδία.

Βέβαια, το τρέιλερ, που είχε μονταριστεί πρόχειρα μέσα σε τρεις μέρες, όχι μόνο δεν είχε τη στρατηγική τελειότητα των αντίστοιχων σημερινών, αλλά του έλειπαν και... βασικά στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό που το να περιμένεις στη ουρά για να δεις το επόμενο «Star Wars» γίνεται ταινία

H ταινία, έτσι κι αλλιώς ήταν στην κατηγορία των χειροποίητων «indie» ταινιών, που ο Λούκας έπεισε τα στούντιο να χρηματοδοτήσουν με ελάχιστο μπάτζετ (το λες και χαρτζηλίκι) οπότε τίποτα δεν είχε ολοκληρωθεί, ώστε να βγει στα σινεμά ένα κανονικό τρέιλερ: ούτε το trademark logo του «Star Wars» εμφανίζεται ποτέ, ούτε ο Νταρθ Βέιντερ ακούγεται, αλλά ούτε και το διάσημο μουσικό σκορ του Τζον Γουίλιαμς.

Δείτε το, για... ιστορικούς λόγους:


Διαβάστε περισσότερα: