Industry

Τα 10 ρεκόρ που έσπασε ήδη το «Star Wars: The Force Awakens» στο box office

στα 10

Το «Star Wars: The Force Awakens» του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς σαρώνει την παγκόσμια αγορά γρηγορότερα κι από ένα τάγμα stormtroopers!

Τα 10 ρεκόρ που έσπασε ήδη το «Star Wars: The Force Awakens» στο box office

Το «Star Wars: The Force Awakens», το «ξύπνημα» της saga του Πολέμου των Αστρων, βγήκε στις αίθουσες της Αμερικής και του περισσότερου υπόλοιπου κόσμου και θριάμβευσε μεμιάς: δεν είναι μόνο η ανυπομονησία των fans που είχε ήδη ανέβει κατακόρυφα, είναι και το γεγονός ότι η ταινία είναι εξαιρετική και συγκέντρωσε θετικές κριτικές, οθώντας έτσι και το όχι-τόσο-φανατικό κοινό να τρέξει στις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη: Η γνώμη του Flix - Είδαμε το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» και (με δάκρυα στα μάτια) υποκλινόμαστε στον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς

star wars 607

Το νέο «Star Wars» συγκέντωσε 238 εκ. δολάρια στο αμερικανικό box office, 517 εκ. δολάρια στο παγκόσμιο. Η ταινία βγήκε σχεδόν σ' ολόκληρο τον κόσμο την Πέμπτη-Παρασκευή που μας πέρασε. Από το σύνολο απουσίαζαν η Ελλάδα (αλλά όχι, αυτό δεν επηρέασε το παγκόσμιο box office), η Ινδία και η Κίνα. Η Κίνα, πράγματι, έκανε τη διαφορά: το δικό της box office, στην αμέσως προηγούμενη, πια, μεγαλύτερη παγκόσμια εμπορική επιτυχία, το «Jurassic World», υπολογίστηκε για το πρώτο σαββατοκύριακο προβολών στα 100 εκ. δολάρια. Το «Jurassic World» είχε ανοίξει με 524.9 εκ. δολάρια, μια διαφορά δηλαδή περίπου 8 εκ. δολαρίων, πράγμα που σημαίνει ότι το «Star Wars: The Force Awakens» κινήθηκε πολύ πιο δυναμικά στην αγορά, όμως όχι σε απόλυτα νούμερα, εξαιτίας της απουσίας της Κίνας, όπου η ταινία θα βγει στις 9 Ιανουαρίου. Δείτε παρακάτω τα σημαντικότερα ρεκόρ που έσπασε, με το άνοιγμά του, το «Star Wars: The Force Awakens» και σπεύσατε στις ελληνικές αίθουσες από την παραμονή των Χριστουγέννων για να μοιραστείτε την εμπειρία.

  • Μεγαλύτερο άνοιγμα στην Αμερική με 238 εκ. δολάρια (προηγούμενο ρεκόρ: «Jurassic World», 208,8 εκ. δολάρια)
  • Δεύτερο μεγαλύτερο παγκόσμιο άνοιγμα με 517 εκ. δολάρια (προηγούμενο ρεκόρ: «Jurassic World», 524,9 εκ. δολάρια)
  • Μεγαλύτερο box office στα αμερικανικά previews της Πέμπτης με 57 εκ. δολάρια (προηγούμενο ρεκόρ: «Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2», 43,5 εκ. δολάρια)
  • Η ταινία που ξεπέρασε γρηγορότερα τα 100 και τα 200 εκ. δολάρια (προηγούμενο ρεκόρ: «Jurassic World» και στα δυο στάδια)
  • Καλύτερο άνοιγμα Δεκεμβρίου στην ιστορία (προηγούμενο ρεκόρ: «The Hobbit: An Unexpected Journey», 84,6 εκ. δολάρια)
  • Μεγαλύτερος μέσος όρος εισιτηρίων ανά αίθουσα παγκοσμίως με 57.568 δολάρια (προηγούμενο ρεκόρ: «Jurassic World», 48.855 δολάρια)
  • Μεγαλύτερο άνοιγμα σε Imax με 48 εκ. δολάρια
  • Περισσότερες προπωλήσεις που ξεπέρασαν τα 100 εκ. δολάρια (προηγούμενο ρεκόρ: «The Dark Knight Rises», 25 εκ. δολάρια)
  • Μεγαλύτερο άνοιγμα Παρασκευής με 120,5 εκ. δολάρια (προηγούμενο ρεκόρ: «Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2», 91,1 εκ. δολάρια)
  • Μεγαλύτερο άνοιγμα από τις ταινίες «Star Wars» (προηγούμενο ρεκόρ: «Revenge of the Sith», 108,4 εκ. δολάρια)

Το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» φτάνει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Δεκεμβρίου από τη Feelgood Entertainment


Διαβάστε και δείτε τα πάντα για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»: