Buzz

To «Star Trek» κάνει coming out!

στα 10

Ο ηθοποιός Τζον Τσο αποκάλυψε ότι στο επερχόμενο «Star Trek Beyond» ο χαρακτήρας του Χίκαρου Σούλου, τον οποίο υποδύεται, θα είναι ανοιχτά gay.

To «Star Trek» κάνει coming out!

Μπορεί η LGBT κοινότητα να διαμαρτύρεται (δικαίως) για την απουσία gay χαρακτήρων από το mainstream σινεμά του Χόλιγουντ, να οργανώνει καμπάνιες για να βρεθεί ένα... αγόρι για τον Captain America και ένα κορίτσι για την Ελσα του «Frozen», και πριν από λίγο καιρό να χειροκροτούσαμε (πρόωρα ίσως) την υποτιθέμενη φευγαλέα εμφάνιση ενός ομόφυλου ζευγαριού στο τρέιλερ του «Finding Dory», όμως να που ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα επερχόμενα blockbuster της φετινής σεζόν ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα.

Οπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην αυστραλέζικη Herald Sun ο ηθοποιός Τζον Τσο, ο οποίος υποδύεται τον Χίκαρου Σούλου στις πρόσφατες κινηματογραφικές αναβιώσεις του «Star Trek», o χαρακτήρας του απεικονίζεται ως gay στην επόμενη ταινία του franchise «Star Trek Beyond», ενώ σε μία σκηνή του φιλμ εμφανίζεται μαζί με τον σύντροφό του και την κόρη τους.

Η απόφαση ανήκε στον σεναριογράφο Σάιμον Πεγκ και τον σκηνοθέτη Τζάστιν Λιν, οι οποίοι πρόσθεσαν το στοιχείο αυτό σαν φόρο τιμής στον Τζορτζ Τακέι, τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον χαρακτήρα στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’60 και στις πρώτες έξι ταινίες και ο οποίος αποκάλυψε ανοιχτά τη σεξουαλική του ταυτότητα το 2005 και αναδείχτηκε έκτοτε σε δραστήρια ακτιβιστική φωνή της LGBT κοινότητας.

Διαβάστε ακόμη: Το Χόλιγουντ αποχαιρετά σοκαρισμένο τον Αντον Γιέλτσιν

George Takei 607 Ο Τζορτζ Τακέι σε παλιότερη εμφάνισή του ως Χίκαρου Σούλου

Μια τέτοια εξέλιξη μοιάζει απόλυτα σύμφωνη με την πάντοτε προοδευτική φιλοσοφία της μυθολογίας του Star Trek, καθώς μπορεί η παρουσία ενός gay χαρακτήρα σε μια mainstream τηλεοπτική σειρά να ήταν μάλλον ανήκουστη στα μακρινά ’60s, ωστόσο η σειρά υπήρξε πρωτοπόρα στη ανάδειξη ενός πολυπολιτισμικού καστ, ενώ το 1968 φιλοξένησε και το πρώτο διαφυλετικό φιλί στην αμερικανική τηλεόραση, ανάμεσα στον Κάπτεν Κερκ και την υποσμηναγό Ουχούρα.

Ο ανοιχτά γκέι και ακτιβιστής για τα δικαιώματα της κοινότητας, Τζορτζ Τακέι, από την άλλη, δεν έδειξε ωστόσο ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την ιδέα αυτή. Οπως δήλωσε στο Hollywood Reporter έπειτα από την αποκάλυψη της είδησης, παρ’ όλο που θα καλωσόριζε φυσικά την προσθήκη ενός gay χαρακτήρα στο σύμπαν του Star Trek, θα προτιμούσε αυτό να είχε γίνει με έναν ολότελα νέο χαρακτήρα και όχι με τον Σούλου, υποστηρίζοντας ότι αυτό αντιτίθεται στα προφίλ των ηρώων που είχε πλάσει ο δημιουργός της σειράς Τζιν Ροντενμπέρι.

Οπως και να χει, είναι γεγονός: το «Star Trek Beyond» βαδίζει περήφανα στο μέλλον!

Διαβάστε ακόμη

Star Trek Beyond poster Sulu 607