Buzz

Ηρθε η ώρα της (Nymph()maniac) Στέισι Μάρτιν να σταθεί δίπλα στον Ρόμπερτ Πάτινσον

στα 10

Αν κάποιος δεν ξεχνά το «Nymph()maniac» του Λαρς φον Τρίερ για έναν και μοναδικό λόγο, αυτός είναι η Στέισι Μάρτιν. Και τώρα η Γαλλοβρετανίδα ηθοποιός ετοιμάζεται να μας δώσει μερικούς ακόμα.

Ηρθε η ώρα της (Nymph()maniac) Στέισι Μάρτιν να σταθεί δίπλα στον Ρόμπερτ Πάτινσον

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ είναι μόλις 26, αλλά κάτι κάνει πολύ σωστά στην καριέρα του. Κατά βάση ηθοποιός, με συμμετοχές στο «Melancholia» του Λαρς φον Τρίερ, το αμερικανικό «Funny Games» του Μίκαελ Χάνεκε, ή το «Martha Marcy May Marlene», εμφανίζεται αυτόν τον καιρό σ’ ένα σωρό πολυαναμενόμενα πρότζεκτ, από το «Force Majeure» του Ρούμπεν Οστλουντ, μέχρι το «Escobar: Paradise Lost» δίπλα στον Μπενίσιο Ντελ Τόρο, το «While We’re Young» του Νόα Μπόμπακ και τη μίνι σειρά «Olive Kitteridge» της Λίζα Τσολοντένκο με τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Ταυτόχρονα, έγραψε το σενάριο για δυο ταινίες («Simon Killer» του Αντόνιο Κάμπος και «The Sleepwalker» της Μόνα Φάστβολντ) που έκαναν αίσθηση στα φεστιβάλ του Σάντανς και του Σιάτλ και, τώρα, ετοιμάζεται για την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία ως σκηνοθέτης. Κι όπως φαίνεται, η παρουσία του Λαρς φον Τρίερ στη ζωή του τον έφερε πιο κοντά στη Στέισι Μάρτιν, την εναλλακτική Λολίτα που ενσάρκωσε τη νεαρή Τζο στο «Nymph()maniac».

Η ταινία λέγεται «The Childhood of a Leader» και πρωταγωνιστούν ο Ρόμπερτ Πατινσον, ο Τιμ Ροθ κι η Μπερενίς Μπεζό. Η ιστορία παρακολουθεί έναν νεαρό Αμερικανό που ζει στη Γαλλία του 1918 κι έρχεται σ’ επαφή μ’ αυτό που περιγράφεται ως «η γέννηση ενός τρομακτικού εγώ», σ’ ένα σενάριο για την άνοδο του φασισμού στις αρχές του 20ού αιώνα που, κατά τα λεγόμενα, παγώνει το αίμα. Επιπλέον, σε μια εντυπωσιακή κίνηση τόλμης, ο Μπρέιντι Κόρμπετ κατάφερε να κλείσει ως μουσικό για το σάουντρακ της ταινίας τον Σκοτ Γουόκερ, τον ακριβοθώρητο στα κινηματογραφικά πράγματα δημιουργό που, ως τώρα, έχει συμμετάσχει σ’ ελάχιστα φιλμ, ανάμεσά τους το «Pola X» του Λεός Καράξ και το «The Life Aquatic with Steve Zissou» του Γουες Αντερσον. Μ’ αυτόν το συνδυασμό συντελεστών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συναντήσουμε το «The Childhood of a Leader» σ’ ένα από τα μεγάλα Φεστιβάλ του 2015.

Ως τότε, θυμηθείτε τι έκανε η Στέισι Μάρτιν καλά, στο Nymph()maniac (Μέρος Α') - Uncut που προβάλλεται αυτές τις μέρες στις αθηναϊκές αίθουσες.