Buzz

«Spring Breakers»: Ανοιξιάτικο διάλλειμα με εναλλακτικά πόστερ

στα 10

Μια σειρά από διαφορετικές αφίσες, εμπνευσμένες από την ταινία του Χάρμονι Κορίν, μας δείχνουν την πιο ποπ, χρωματιστή πλευρά του εφηβικού εγκλήματος και την neon γοητεία του... στραβού δρόμου.

«Spring Breakers»: Ανοιξιάτικο διάλλειμα με εναλλακτικά πόστερ

Στην καινούρια ταινία του Χάρμονι Κορίν, οι ηρωίδες του, δεν είναι ακριβώς κακά κορίτσια. Αλλά ούτε απαραίτητα καλά. Εχοντας βαρεθεί το campus του πανεπιστημίου, την δίχως εκπλήξεις ζωή τους, τα ίδια και τα ίδια, αποφασίζουν να δοκιμάσουν κάτι καινούριο στις ανοιξιάτικες διακοπές τους: Μια βόλτα μέχρι τη Φλόριντα με «χρηματοδότηση» από μια ληστεία κι όχημα ένα κλεμμένο αμάξι.

Και σαν φτάσουν στην ηλιόλουστη πολιτεία το πάρτι θα αρχίσει και θα είναι ξέφρενο, αλλά δυστυχώς θα τελειώσει νωρίς: Τα κορίτσια θα καταλήξουν στη φυλακή και η μόνη τους ελπίδα είναι έναν μάλλον γλοιώδης έμπορος ναρκωτικών που θα πληρώσει την εγγυησή τους, πρφανώς ζητώντας κάποια ανταλλάγματα.

Ο τύπος με τα dreadlocks τα χρυσά δόντια και μεγάλη συλλογή από καπέλα κι όλα τα shit που πάντα ήθελε, στα κλιπ που ακολουθούν είναι ο Τζέιμς Φράνκο, ενώ τα κορίτσια που χαζογελούν, βαριούνται και στριφογυρίζουν στο κρεββάτι μόνο με τα βρακάκια τους, είναι σχεδόν όλες, πρώην «πριγκίπισσες» της disney.

Μετά την προβολή του φιλμ στο περασμένο φεστιβάλ της Βενετίας γράφαμε στο flix: Γεμάτο ποπ αναφορές, κλέβοντας και μαζί κοροϊδεύοντας την εικονογραφία του MTV και των ραπ βίντεοκλίπ, το φιλμ θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη εκδοχή των exploitation φιλμ του Ρας Μάγιερ, με μια μεγαλύτερη δόση μελαγχολίας. Γυαλιστερό και σέξι, αστείο και συχνά κοροϊδευτικό, μοιάζει την ίδια στιγμή με καρικατούρα ενός genre film με «κορίτσια και όπλα».

Κι όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις αφίσες που μπορείτε να δείτε πιο κάτω και που εμπνέονται από την παλέτα του φιλμ, η αισθητική του είναι αναμφίβολα εντυπωσιακή, ένα ηλεκτρισμένο ποπ παραλήρημα που παραμένει fun και χρωματιστό από την αρχή ως το τέλος.

Διαβάστε ακόμη:

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1