Buzz

«Ξέρεις, είναι ωραία η βία»: Τρέιλερ για το «Ξύπνημα της Ανοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

στα 10

H νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το Ξύπνημα της Ανοιξης» κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες εικόνες είναι απλά εκρηκτικές...

«Ξέρεις, είναι ωραία η βία»: Τρέιλερ για το «Ξύπνημα της Ανοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

Είναι μια από τις ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Οχι μόνο γιατί ανήκει στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη που επιστρέφει τέσσερα χρόνια μετά το «Man at Sea», αλλά γιατί ήδη από την εποχή που ονομαζόταν «Καλάσνικοφ» προμήνυε μια εκρηκτική νεανική ιστορία με φόντο την Αθήνα του σήμερα - ένα ερωτικό κινηματογραφικό γράμμα σε μια χαμένη γενιά με το μοναδικό τρόπο ενός από τους μεγαλύτερους Ελληνες σκηνοθέτες.

Δείτε ακόμη: Ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης μιλάει στην κάμερα του Flix για το έργο του

Το Ξύπνημα της Ανοιξης 607

Πέντε έφηβοι ενώνουν τις ελπίδες, την οργή και την επαναστατική τους διάθεση φτιάχνοντας μια συμμορία έτοιμη να ανατρέψει μια ήδη κλυδωνιζόμενη από την κρίση και τη σήψη κοινωνία. Ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης τους ακολουθεί σε ένα χρονολόγιο φτιαγμένο από πράξεις αγάπης, μίσους και απότομης ενηλικίωσης σε αυτό που θα είναι το δικό τους... ξύπνημα της άνοιξης, τίτλος που αναφέρεται στο ομώνυμο αιρετικό θεατρικό του Φρανκ Βέντεκιντ.

Οι πρώτες εικόνες από την ταινία φέρνουν μνήμες από τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη της «Ακρης της Πόλης» και συστήνουν ένα νεανικό καστ που αποτελείται από την Δάφνη Ιωκακειμίδου Πατακιά, ένα από τα πολλά υποσχόμενα νέα πρόσωπα του ελληνικού σινεμά, τον Κώστα Νικούλι (του «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα), τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου και τον Αγγελο Τζάγια.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ξύπνημα της Ανοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη


Το «Ξύπνημα της Ανοιξης» προβάλλεται την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 19.30 και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 17.00 στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς