Buzz

Τι έχει να πει το Βατικανό για τη νίκη του «Spotlight»;

στα 10

Η ταινία που αγγίζει το πρόβλημα της παιδοφιλίας στην Καθολική εκκλησία ήταν το θέμα ενός editorial στην εφημερίδα του Βατικανού.

Τι έχει να πει το Βατικανό για τη νίκη του «Spotlight»;
Το team του «Spotlight» παραλαμβάνοντας το Οσκαρ καλύτερης ταινίας

«Πάπα Φραγκίσκο είναι καιρός να προστατεύσετε τα παιδιά και να αποκαταστήσετε την πίστη». Ο παραγωγός του «Spotlight», Μάικλ Σούγκαρ απεύθυνε αυτή την έκκληση από την σκηνή των Οσκαρ το βράδυ της Κυριακής όταν η ταινία κέρδισε το μεγάλο βραβείο της Βραδιάς.

Δείτε ακόμη: Βραβεία Οσκαρ 2016: «Spotlight» στην διαφορετικότητα

Και την επόμενη μέρα, η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού L’Osservatore Romano είχε στην πρώτη σελίδα της ένα άρθρο για την νίκη της ταινίας που αναφέρεται στην αποκάλυψη ενός σκανδάλου συστηματικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς στην Βοστόνη και την επίσης συστηματική απόκρυψή του από την καθολική εκκλησία.

Spotlight 607

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Spotlight»

Η εφημερίδα δηλώνει πως η ταινία δεν είναι εναντίον της καθολικής εκκλησίας αλλά πως απεικονίζει σωστά την προσπάθεια της εκκλησίας να προστατευθεί όταν έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιες «φρικτές αλήθειες».

«Δεν φορούν όλα τα τέρατα ράσα. Η παιδοφιλία δεν είναι κάτι που προέρχεται από τον όρκο της αγαμίας των ιερέων» γράφει η εφημερίδα. «Ακόμη κι έτσι όμως είναι πλέον σαφές ότι μερικές φορές η εκκλησία ενδιαφέρεται περισσότερο για την εικόνα της παρά για την σοβαρότητα των πράξεων κάποιων από τα μέλη της».

Οσο για την έκκληση του παραγωγού της ταινίας στον Πάπα Φραγκίσκο, η εφημερίδα την βλέπει ως κάτι θετικό. «Είναι ένα θετικό σημάδι. Δείχνει ότι υπάρχει ακόμη εμπιστοσύνη στον θεσμό. Πίστη σε έναν Πάπα ο οποίος συνεχίζει μια εκκαθάριση στους κόλπους της εκκλησίας που ξεκίνησε ήδη από τον προκάτοχο του».

Για να ζήσετε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - μπείτε στο live blog του Flix που μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: spotlight