Buzz

To πρόσωπο της Κέιτ Μπλάνσετ - ένας ολόκληρος κόσμος στο «The Spoils» των Massive Attack

στα 10

To νέο βίντεο κλιπ των Massive Attack είναι αφιερωμένο στη μορφή της Κέιτ Μπλάνσετ και σε μια συναρπαστική αναγωγή στον πυρήνα της ανθρώπινης ιστορίας.

To πρόσωπο της Κέιτ Μπλάνσετ - ένας ολόκληρος κόσμος στο «The Spoils» των Massive Attack

Με την πανέμορφη, αιθέρια φωνή της Χόουπ Σαντοβάλ, το νέο κομμάτι των Massive Attack, «The Spoils», ξετυλίγει, μεταμορφώνει, παραμορφώνει ένα γυναικείο πρόσωπο. Οχι οποιοδήποτε, αλλά αυτό της Κέιτ Μπλάνσετ.

Δείτε ακόμη: Τα 10 καλύτερα βίντεο κλιπ των Radiohead

Η μορφή της Κέιτ Μπλάνσετ στριφογυρίζει σα γλυπτό πάνω σε τροχό, αλλάζει, στοιχεία προστίθενται, στοιχεία αφαιρούνται, ώσπου, σταδιακά, η μορφή της να καλουπωθεί στον γύψο, να ξεγυμνωθεί από χαρακτηριστικά και δέρμα και να μεταμορφωθεί σε μια λίθινη προτομή. Το βίντεο κλιπ του «The Spoils» σκηνοθετεί ο Τζον Χίλκοουτ, που εκτός από τους κινηματογραφικούς φόρους τιμής στον Νικ Κέιβ, τον Τζόνι Κας, τον Μπομπ Ντίλαν, μάς εντυπωσίασε πριν λίγα χρόνια με το «Lawless» κι επέστρεψε φέτος με το «Triple 9». Το «The Spoils» περιέχεται στο νέο, ομότιτλο EP των Massive Attack (είναι το ένα από τα δύο τραγούδια του, το άλλο είναι το «Come Near Me»), που έρχεται λίγο μετά το «Ritual Spirit», δεύτερη παραγωγή τους μέσα στην ίδια χρονιά. Φέτος, άλλωστε, οι Massive Attack κυκλοφόρησαν αρκετά μουσικά βίντεο, όπως για το «RItual Spirit», με την Κέιτ Μος και για το «Voodoo in My Blood», με τη Ρόζαμουντ Πάικ. Τώρα μάς κάνουν δώρο την αλλόκοτη, υπαρξιακή, περιστρεφόμενη Κέιτ Μπλάνσετ και την παρατηρούμε παρακάτω.

Δείτε ακόμη: