Buzz

Το τρέιλερ του «BlacKkKlansman» αποκαλύπτει την καλύτερη ταινία του Σπάικ Λι εδώ και χρόνια

στα 10

Βασισμένη σε μια απίθανη αληθινή ιστορία, η νέα ταινία του Σπάικ Λι έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών προκαλώντας ενθουσιώδεις αντιδράσεις.

Το τρέιλερ του «BlacKkKlansman» αποκαλύπτει την καλύτερη ταινία του Σπάικ Λι εδώ και χρόνια

Το «BlacKkKlansman» βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, τόσο ακραία που μοιάζουν υπερβολικά. Στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν η «οργάνωση της λευκής υπεροχής» μοιάζει παντοδύναμη και οι Μαύροι Πάνθηρες καλούν τον κόσμο τους στα όπλα, ένας μαύρος αστυνομικός, ο Ρον Στάλγουερθ, αναλαμβάνει να διεισδύσει στην Κου Κλουξ Κλαν του Κολοράντο.

Οχι μόνος του φυσικά, γιατί πώς θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από την οργάνωση, αλλά με τη συνεργασία του Φλιπ, του Εβραίου λευκού συναδέλφου του. Οι δυο τους, με τόσα κοινά όσα και διαφορετικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν το αχτύπητο δίδυμο («εγώ θα είμαι ο λόγος, εσύ το πρόσωπο»), που θα φέρει την Αμερική στο δρόμο της ισότητας και τον Νόμο στο δρόμο του δικαίου. Τουλάχιστον για πολύ λίγο.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2018 | Στο «BlacKkKlansman» ο Σπάικ Λι κάνει την πολιτική ταινία του «τώρα», παραμένοντας ο coolest soul brother

BlacKkKlansman 607

Αυτή είναι η εξωφρενική ιστορία του «BlacKkKlansman», της νέας ταινίας του Σπάικ Λι, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του ίδιου του Ρον Στάλγουερθ και δίνει στον σκηνοθέτη την ευκαιρία να κάνει ένα πολιτικό σινεμά που μιλάει για την Αμερική του σήμερα, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται απολαυστικά διασκεδαστική και σέξι. Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον (γιος του Ντένζελ Ουάσινγκτον) και ο Ανταμ Ντράιβερ υποδύονται το πρωταγωνιστικό δίδυμο, ενώ ο Τζόρνταν Πιλ του «Τρέξε!» εκτελεί χρέη παραγωγού.

Οι αντιδράσεις των κριτικών στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου το φιλμ έκανε μόλις την παγκόσμια πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό τμήμα, ήταν εξαιρετικά θετικές με τους περισσότερους να μιλούν για την καλύτερη ταινία του Σπάικ Λι εδώ και χρόνια, κάτι που τον καθιστά υποψήφιο για ένα από τα μεγάλα βραβεία, ειδικά αν η επιτροπή θελήσει να δώσει το δικό της πολιτικό στίγμα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο, με τον τίτλο «Η Παρείσφρηση», και μπορείτε να δείτε το πρώτο τρέιλερ παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη