Industry

To «Spectre» σπάει και τα δικά του ρεκόρ στο box office

στα 10

Ο νέος Τζέιμς Μποντ ξεκίνησε την περιπέτειά του στις αίθουσες κι άφησε το box office... shaken συθέμελα!

To «Spectre» σπάει και τα δικά του ρεκόρ στο box office

Καθώς η Αμερική προσπαθεί να εξηγήσει γιατί αυτό το 4ήμερο, του Halloween, ήταν το χειρότερο εισπρακτικά όλης της χρονιάς - επειδή το «Our Brand Is Crisis» με τη Σάντρα Μπούλοκ δεν κέρδισε το κοινό, επειδή το «Crimson Peak», ως γοτθικό ρομάντζο, άφησε αμήχανους τους fans του τρόμου, επειδή η γιορτή έπεσε Σάββατο και το κοινό προτίμησε τις βόλτες και τα πάρτι από τα σινεμά - ο ολοκαίνουριος Τζέιμς Μποντ, το «Spectre», σάρωσε τα εισιτήρια στις χώρες όπου ήδη βγήκε, αργά, συγκρατημένα, περιμένοντας το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα την εβδομάδα που έρχεται.

Δείτε ακόμη: Μόνικα Μπελούτσι, Λέα Σεντού, Ναόμι Χάρις: Οι γυναίκες του Τζέιμς Μποντ για τα μάτια σας μόνο

Το «Spectre» ξεπέρασε τα 80,4 εκατομμύρια δολάρια ήδη σε έξι μόνο χώρες, όπου προβάλλεται προς το παρόν. Στη Μεγάλη Βρετανία, καθόλου παράξενο, η ταινία έθεσε νέο ρεκόρ με 63,8 εκ. δολάρια, όχι βέβαια μόνο στο τελευταίο 4ήμερο, αλλά σε μια ολόκληρη εβδομάδα με previews πριν την κανονική της έξοδο. Συγκριτικά, το «Skyfall» το 2012 άνοιξε με 77,7 εκ. δολάρια σε 25 χώρες, ανάμεσά τους και στις μεγάλες αγορές, όπως στη Γαλλία, τη Ρωσία ή την Κορέα: καταλαβαίνουμε ότι η διαφορά είναι τεράστια.

Δείτε ακόμη: Ολα τα φλας πάνω στη βασιλική πρεμιέρα του «Spectre» στο Λονδίνο

Στον... τόπο καταγωγής του, στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, το «Spectre» ξεπέρασε τον προηγούμενο εγχώριο ηγέτη του box office, το «Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban» που το 2004 βγήκε στις αίθουσες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με previews από τη Δευτέρα πριν την κανονική του έξοδο κι έκανε λίγο περισσότερο από τα μισά εισιτήρια. Σημαντικό ατού στη θεαματική εμπορική επιτυχία του «Spectre» είναι η προβολή του σε IMAX, συγκεκριμένα σε 40 οθόνες στη Μεγάλη Βρετανία κι ακόμα 5 στις υπόλοιπες χώρες, πράγμα που αποτέλεσε από μόνο του κίνητρο για το κοινό. Αποτέλεσμα, η ταινία έκανε 105.000 δολάρια εισπράξεις ανά αίθουσα όπου προβλήθηκε. Από αυτήν την εβδομάδα, το «Spectre» θ' ανοίξει σε άλλες 285 χώρες (στην Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου), ανάμεσά τους και σε 537 οθόνες IMAX, συμπεριλαμβανομένων και της αμερικανικής και της κινεζικής αγοράς. Με δυο λόγια, χαμός θα γίνει.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «Spectre»: