Buzz

Σπάικ Λι εναντίον Κουέντιν Ταραντίνο: «η σκλαβιά δεν ήταν γουέστερν, λίγος σεβασμός!»

στα 10

Πόλεμος ξέσπασε χθες στο twitter με πρωταγωνιστή τον Σπάικ Λι, ο οποίος πήρε θέση εναντίον του «Django Unchained» και καλούσε τον κόσμο να μην πάει να το δει. Ο ίδιος, δήλωσε, δε θα πάει.

Σπάικ Λι εναντίον Κουέντιν Ταραντίνο: «η σκλαβιά δεν ήταν γουέστερν, λίγος σεβασμός!»

Ο Σπάικ Λι είναι θυμωμένος με τον Κουέντιν Ταραντίνο. Θεωρεί ότι το «Django Unchained» δεν αντιμετωπίζει το θέμα της σκλαβιάς με τη σοβαρότητα και τον σεβασμό που αρμόζει, την καρτουνοποιεί, την χρησιμοποιεί για να ασκήσει μία ταινία ύφους. Χθες το βράδυ λοιπόν, παραμονές του ανοίγματος της ταινίας στην Αμερική, ο Σπάικ πήρε το όπλο του: στο twitter.

«Η σκλαβιά δεν ήταν σπαγγέτι γουέστερν, ήταν Ολοκαύτωμα. Οι πρόγονοί μου ήταν σκλάβοι. Τους έκλεψαν από την Αφρική. Θα τους τιμήσω» εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δε θα πάει να δει την ταινία του Ταραντίνο. Μίλησε για επιτακτική ανάγκη να είναι οι σκηνοθέτες προσεχτικότεροι όταν χειρίζονται τέτοια θέματα, κάλεσε όλο τον κόσμο να επιστρέψει στα βιβλία και να ξαναδιαβάσει την αμερικανική Ιστορία.

Φυσικά, οι δηλώσεις του δεν έσκασαν στο διαδίκτυο... αναίμακτα. Επώνυμος και ανώνυμος κόσμος του επιτέθηκε - tweets που κυμαίνονται από το ότι «μισεί τις ταινίες των υπόλοιπων σκηνοθετών» μέχρι το προφανές «δεν μπορεί κανείς να μιλάει όταν δεν έχει δει μία ταινία» κατέκλυσαν τη σελίδα του. Εκείνος απαντούσε, προσπαθώντας να αιτιολογήσει τις δηλώσεις του, αλλά, όπως ήταν φυσικό, η κατάσταση ξέφυγε.

Δείτε μερικά από τα tweets (παραθέτουμε ως παράδειγμα την κριτική που του άσκησε αμέσως η Αν Τόμπσον, πρώην διευθύντρια του Premiere και νυν editor του indiewire, ως μία από τις πιο «πολιτισμένες» απαντήσεις) και πάρτε μια ιδέα. Ποιος έχει δίκιο;

1

2

3

4

5