Industry

«South by SouthEast»: 8 χώρες δίνουν ραντεβού για συνεργασία στη Θεσσαλονίκη

στα 10

H συνάντηση θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το γραφείο Δημιουργική Ευρώπη-MEDIA και το See Cinema Network.

Flix Team
«South by SouthEast»: 8 χώρες δίνουν ραντεβού για συνεργασία στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση εκπροσώπων οκτώ γειτονικών χωρών με σκοπό τη συζήτηση μέτρων για την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας στη συμπαραγωγή και διανομή οπτικοακουστικών έργων θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το γραφείο Δημιουργική Ευρώπη-MEDIA και το See Cinema Network.

Διαβάστε ακόμη: To 57o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ξεκινάει!

Η συνάντηση θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου 2016 και χωρίζεται σε δύο μέρη: το πρωί εκπρόσωποι από τα Κέντρα Κινηματογράφου των χωρών της Αλβανίας, Βουλγαρίας, FYROM, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου, Ρουμανίας, και Σερβίας θα διαβουλευτούν πάνω στις δυνατότητες και τις προοπτικές συνεργασίας για υπογραφή διμερών συμφωνιών και δημιουργίας χρηματοδοτικού Ταμείου Συμπαραγωγών. Στη συνάντηση θα συμμετέχει εκπρόσωπος του Apulia Film Commission που θα μεταφέρει την τεχνογνωσία αντίστοιχων πρωτοβουλιών προς τους συνέδρους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην Αποθήκη Γ, από τις 4:00μμ έως τις 6:00μμ, σε μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, θα γίνει παρουσίαση των συμπερασμάτων της πρωινής συνάντησης καθώς και συζήτηση με επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου οι οποίοι θα μοιραστούν την ως τώρα εμπειρία τους σε θέματα διεθνών συμπαραγωγών και διανομής, τις προκλήσεις, τα οφέλη καθώς και τα do’s and don’ts για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών σε κινηματογραφικές και άλλες παραγωγές. Στη συζήτηση επίσης θα συμμετέχει ο Anton Calleja, εκπροσωπώντας το Ταμείο Ευρωπαϊκών Συμπαραγωγών Eurimages.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Θα ακολουθήσει κοκτέιλ από τις 6:00μμ έως τις 7:00μμ στον ίδιο χώρο.

South by SouthEast

Διαβάστε ακόμη: