Buzz

Σον Πεν: «Το Tea Party εύχεται απλά να μπορούσε να λιντσάρει τον Ομπάμα»

στα 10

Ο Σον Πεν εμφανίστηκε στην εκπομπή του Πιρς Μόργκαν (αντικαταστάτη του Λάρι Κινγκ) στο CNN και άναψε φωτιές. «Εχουμε κι αυτούς που εγώ αποκαλώ 'Διώξτε τον Νέγρο από τον Λευκό Οίκο' Party...» είπε για τους θερμόαιμους Ρεπουμπλικάνους. Και δεν έμεινε εκεί: μίλησε για τις διαδηλώσεις στην Wall Street, το πρόσφατο ταξίδι του στην Αίγυπτο, την κοινωνική συνείδηση της χώρας του που παρομοίωσε με «ανθρώπους σ' ένα δωμάτιο με σβηστά φώτα». Δείτε το βίντεο.

Σον Πεν: «Το Tea Party εύχεται απλά να μπορούσε να λιντσάρει τον Ομπάμα»

Ο Σον Πεν, καλεσμένος του Πιρς Μόργκαν, μίλησε για όλους και όλα. Το όραμα του Μπαράκ Ομπάμα (τον οποίο ενθάρρυνε να δείξει μεγαλύτερο κουράγιο), τις διαδηλώσεις και την κατάληψη της Γουόλ Στριτ που δηλώνουν ότι ο κόσμος αρνείται πλέον να οδηγείται από τον οικονομικό εκφοβισμό (και την πονηρή στάση των media απέναντι στην καταγραφή του κινήματος), το αν είναι «lefty» προδότης («ήμουν πάντα περήφανος που είμαι Αμερικανός»), τα ταξίδια στην Αίγυπτο, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, τη Λιβύη. Το πώς «η Αμερική θα πρέπει να πάψει να είναι ο μπάτσος του πλανήτη». Το πόσο απελπιστικό και εξοργιστικό είναι να ασχολείται κανείς με την πολιτική «σε μια χώρα που αργεί να ξυπνήσει».

«Αν περιμέναμε, ο λαός του Ιράκ θα έριχνε από μόνος του τον Σαντάμ Χουσεΐν. Τι δουλειά είχαμε εμείς εκεί κάτω; Τόσα χρήματα που θα μπορούσαμε να δώσουμε στην παιδεία, την υγεία... να ενδυναμώσουμε τη δική μας χώρα...»

Και δεν κώλωσε πουθενά. Από το να αποκαλέσει τον Ρούπερτ Μέρντοκ «δικτάτορα», καθώς «οι μεγάλες δικτατορίες πλέον συμβαίνουν στον επιχειρηματικό κόσμο περισσότερο από τον πολιτικό», μέχρι να ξεμπροστιάσει τους οπαδούς του Tea Party ως απόγονους της ΚΚΚ: «Στο τέλος της μέρας, αυτό που θα ήθελαν να κάνουν είναι να λιντσάρουν τον νέγρο που μπήκε στο Λευκό Οίκο. Αυτό θέλουν στην πραγματικότητα να πουν: 'δεν μπορούμε να τον σκοτώσουμε, να τελειώνουμε;'...»

Το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά και αυτή τη φορά δεν είναι μόνο ο Σον Πεν που βάλλεται από τα πυρά των Ρεπουμπλικάνων. Καταγγελίες στο CNN, σχόλια και οργή τόσο για τον Πεν («η επίθεση-παραλήρημα του Σον Πεν στο CNN και οι κατηγορίες του ήταν άκρως εμπαθείς, φοβικές και ρατσιστικές» έγραψαν τα Tea Party blogs) αλλά για τον ίδιο τον Πιρς Μόργκαν «ο οποίος ενθάρρυνε τον ηθοποιό, πράγμα απαράδεκτο».

Δείτε το επίμαχο κομμάτι της εκπομπής στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε ένα μεγαλύτερο απόσπασμα της συνέντευξης εδώ.