Industry

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σοφίας Γεωργοβασίλη στο TorinoScriptLab

στα 10

Ανακοινώθηκαν τα πρότζεκτ που θα συμμετέχουν στο φετινό εργαστήρι σεναρίου του TorinoFilmLab. Αναμεσά τους βρίσκουμε και το «Mignon» της Σοφίας Γεωργοβασίλη, η οποία είναι μια από τις 11 γυναίκες που επιλέχθηκαν φέτος.

Flix Team
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σοφίας Γεωργοβασίλη στο TorinoScriptLab

Από τα 20 πρότζεκτ που ανακοινώθηκε ότι συμμετέχουν στο φετινό TorinoScriptLab, τα 10 έχουν γυναίκα σκηνοθέτη, 9 άνδρα σκηνοθέτη και ένα θα συνσκηνοθετηθεί από μια γυναίκα και έναν άνδρα.

Οχι τυχαία, αφού το TorinoFilmLab, το σημαντικότερο ίσως εργαστήρι ανάπτυξης ταινιών στην Ευρώπη, παραμένει ανήσυχο, ευθυγραμμισμένο με τις διεθνείς αναζητήσεις και με αυστηρό προσανατολισμό τα νέα ταλέντα. 15 από τα πρότζεκτ ανήκουν σε πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες.

Μια από αυτές είναι και η Σοφία Γεωργοβασίλη που μετά την επιτυχία που είχε η μικρού μήκους ταινία της «Προετοιμασία», θα συμμετάσχει στο TorinoScriptLab με το «Mignon», την ιστορία δύο κοριτσιών που μεγαλώνουν στην Αθήνα των 90s, την Αθήνα της οικονομικής ανάπτυξης πριν τη μεγάλη κρίση.

Οπως εξηγεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Ματιέ Νταράς «Φέτος παρατηρήσαμε μια νέα αναζήτηση για σινεμά είδους. Πολλά από αυτά τα πρότζεκτ είτε εξερευνούν το παρελθόν, τα 90s ή τις αρχές του 2000 ή φαντασιώνονται το εγγύς μέλλον σε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας.»

Το ScriptLab του TorinoFilmLab θα διαρκέσει εννέα μήνες. Τα δυο του εργαστήρια θα γίνουν, το ένα στην Ελλάδα το Μάρτιο και το άλλο στη Γαλλία τον Ιούνιο με κατάληξη στο Torino Film Festival το Νοέμβριο του 2018.

Διαβάστε ακόμη: Ατυχώς, τo Φεστιβάλ Δράμας ακυρώνει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στην Σοφία Γεωργοβασίλη