Buzz

«On the Rocks»: Επιχειρηματίας έδιωξε τα γυρίσματα της Σοφία Κόπολα και του Μπιλ Μάρεϊ από τη γειτονιά της

στα 10

Μα ποιος δε θέλει να βλέπει τον Μπιλ Μάρεϊ κάθε μέρα έξω από το μαγαζί του; Μια ανθοπώλης στο Βίλατζ της Νέας Υόρκης!

«On the Rocks»: Επιχειρηματίας έδιωξε τα γυρίσματα της Σοφία Κόπολα και του Μπιλ Μάρεϊ από τη γειτονιά της

Τρία χρόνια μετά το «A Very Murray Christmas» και 16 ολόκληρα χρόνια μετά το «Χαμένοι στη Μετάφραση», που χάρισε στον Μπιλ Μάρεϊ μια υποψηφιότητα για Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και στη Σοφία Κόπολα ένα Οσκαρ Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, καθιερώνοντάς την παράλληλα ως ένα από τα σημαντικότερα νέα ταλέντα του αμερικανικού σινεμά, ηθοποιός και σκηνοθέτης συνεργάζονται ξανά.

Διαβάστε επίσης: Σοφία Κόπολα και Μπιλ Μάρεϊ ξανά μαζί!

Sofia Coppola Bill Murray 607 1

Κι ενώ, θα πίστευε κανείς, κάποιος θα χαιρόταν αν γινόντουσαν τα γυρίσματα της ταινίας μπροστά από το σπίτι ή την επιχείρησή του (πόσες φορές δεν έχουμε δει μαγαζιά σε ταινίες τα οποία μετά σ' ένα ταξίδι μας τα αναζητούμε, ή δεν έχουμε επισκεφθεί καταστήματα που κρατούν φωτογραφίες στους τοίχους τους από την εποχή που μια ταινία γυρίστηκε στη γειτονιά τους), δεν συνέβη το ίδιο με την ανθοπώλη Τζούλια Τέστα.

Μια σκηνή του «On the Rocks», της νέας ταινίας της Κόπολα που θέλει τον Μάρεϊ πατέρα της Ρασίντα Τζόουνς (και τους δυο τους να ζουν μία περιπέτεια στους δρόμους της Νέας Υόρκης που καλείται να επουλώσει τις ταραγμένες σχέσεις τους) είχε στηθεί για να γυριστεί στις 3 Ιουνίου στην οδό Τόμπσον, στο Βίλατζ της Νέας Υόρκης. Μπροστά από το ανθοπωλείο της Τέστα.

Μόνο που όπως φαίνεται δεν είχαν πλησιάσει τους ιδιοκτήτες όσο επαγγελματικά θα άρμοζε σε κινηματογραφική παραγωγή. Ετσι, η Τέστα αντέδρασε δυναμικά: έστησε εμπόδια, πλακάτ και μπάνερς διαμαρτυρόμενη για το ότι πρέπει να υποστεί την αναστάτωση της κατάλληψης του πεζοδρομίου της για μια ταινία.

Διαβάστε κι αυτό: «A Very Murray Christmas»- το μελαγχολικό χριστουγεννιάτικο βαριετέ των Σοφία Κόπολα - Μπιλ Μάρεϊ ήταν... naughty and nice

Sofia Coppola Bill Murray 607 2

Η Τέστα εξηγεί ότι τα γυρίσματα θα της κοστίσουν 2.500 χιλιάρικα χασούρα στον τζίρο της, ενώ η παραγωγή της πρόσφερε 400 (και μετά τα γεγονότα 1.000) ως αποζημίωση.

«Τα γυρίσματα ταινιών σκοτώνουν τη δουλειά σε μικρομάγαζα και μικροεπιχειρηματίες» εξήγησε. Κι ένα μπάνερ της επίσης, εξηγεί ακόμα περισσότερα: «αν μου είχατε ζητήσει από πριν την άδεια, με σεβασμό κι όχι απαξίωση, τότε μπορεί και να είχα συμφωνήσει...»

Τελικά οι διαμαρτυρίες της Τέστα έπιασαν τόπο και η παραγωγή μετακίνησε το γύρισμα στο τετράγωνο μεταξύ Χιούστον και Πρινς.

Η Τέστα πάντως λέει ότι χάρηκε με την μετακίνηση και ότι δέχθηκε και την υποστήριξη και των γειτονικών επιχειρήσεων.

«Πάρα πολλοί γείτονες ήρθαν και μου έδωσαν το χέρι τους για το πόσο απροσδόκητα υπέροχο ήταν ότι τους κάναμε να μεταφερθούν. Οι κάτοικοι της γειτονιάς που έχουν δεχθεί τρελή παρενόχληση στο παρελθόν από κινηματογραφικά συνεργεία, που το θεωρούν φυσικό να διακόπτουν τις ζωές των άλλων, για να γυρίζουν ό,τι θέλουν ανενόχλητοι, μου είπαν "Επιτέλους κάποιος έκανε κάτι!"....»

Διαβάστε ακόμη