Buzz

H Σοφία Κόπολα χαμένη στον κόσμο του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν

στα 10

Ανεπιβεβαίωτες ακόμη φήμες θέλουν τη Σοφία Κόπολα να αναλαμβάνει την κινηματογραφική μεταφορά της «Μικρής Γοργόνας» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, σε μια ταινία που αν το σκεφτεί κανείς μοιάζει απόλυτα ενταγμένη στο εφηβικό σύμπαν της φιλμογραφίας της.

H Σοφία Κόπολα χαμένη στον κόσμο του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν

Μια live action μεταφορά της «Μικρής Γοργόνας» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν ετοιμάζεται εδώ και χρόνια από τη Universal και την Working Title, χωρίς να έχει βρει ακόμη τη σύνθεση των συντελεστών που θα εξασφαλίσουν την υλοποίησή της.

Ο Τζο Ράιτ («Εξιλέωση», «Hanna», «Anna Karenina») που μέχρι πρότινος ήταν η επικρατέστερη επιλογή για να σκηνοθετήσει το παραμύθι (σε σενάριο που δούλευε μαζί με την Κέλι Μαρσέλ του «Fifty Shades of Grey»), έφυγε από το πρότζεκτ προκειμένου να ξεκινήσει τα γυρίσματα του «Pan» και το νέο όνομα που μπαίνει στο παιχνίδι, στην πρώτη ανάθεση που θα αναλάβει ποτέ αν τη δεχθεί, είναι αυτό της Σοφία Κόπολα.

Στη νέα αυτή εκδοχή, το σενάριο υπογράφει η Καρολίν Τόμσον του «Ψαλιδοχέρη», ενώ οι παραγωγοί της ταινίας επιμένουν πως το φιλμ θα είναι «φιλικό προς τα παιδιά», χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα δοθεί το ελεύθερο στην Κόπολα να φτιάξει μια «πειραγμένη» εκδοχή του διάσημου παραμυθιού, προσθέντοντας στη φιλμογραφία της ακόμη μια ιστορία μιας περιθωριοποιημένης έφηβης που θα αναζητήσει την πραγματική αγάπη κάνοντας μια συμφωνία με τον Διάβολο (βλ. Μάγισσα της Θάλασσας εν προκειμένω).

Ενα μόλις χρόνο μετά το «The Bling Ring», αναμένουμε αν η «Μικρή Γοργόνα» θα είναι το επόμενο σκηνοθετικό βήμα της Σοφία Κόπολα καθώς και ποιοι σχεδιαστές θα αναλάβουν την ουρά ψαριού της πρωταγωνίστριας και ποια συγκροτήματα θα ντύσουν με ροκ τραγούδια την ιστορία της.

Διαβάστε ακόμη: