Buzz

«Χαϊλάντερ, ο Αθάνατος»: αλκοόλ, τραυματισμοί και πώς γυρίζεις μία low budget ταινία στη Σκωτία των 80ς!

στα 10

H ταινία κλείνει φέτος τα 30 της χρόνια και οι Ράσελ Μαλκάχι (σκηνοθέτης) και Κριστόφ Λαμπέρ (πρωταγωνιστής) δίνουν μία αποκαλυπτική συνέντευξη που μας βάζει στο παρασκήνιο των γυρισμάτων. Εκεί όπου το αλκόολ έρρεε άφθονο και οι κομπάρσοι έτρεχαν στα νοσοκομεία μετά τις λήψεις....

«Χαϊλάντερ, ο Αθάνατος»: αλκοόλ, τραυματισμοί και πώς γυρίζεις μία low budget ταινία στη Σκωτία των 80ς!

Το «Highlander - Ο Αθάνατος» ήταν ένα low budget πρότζεκτ όπου παραγωγοί και συντελεστές δεν περίμεναν ότι θα εξελιχθεί στο ρομαντικό cult κινηματογραφικό (κι αργότερα και τηλεοπτικό) μύθο που εξελίχθηκε. Λίγο η ιδεαλιστική ιστορία, λίγο οι φιγούρες του Κριστόφ Λαμπέρ και Σον Κόνερι, λίγο οι Queen στο soundtrack και οι θεατές έβγαιναν από τις αίθουσες βουρκωμένοι και πιστοί Highlanders.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας το 1986, ο σκηνοθέτης της Ράσελ Μαλκάχι κι ο πρωταγωνιστής της Κριστόφ Λαμπέρ, δίνουν μία απολαυστικά αποκαλυπτική συνέντευξη στην Gurdian όπου ομολογούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι μεταξύ του αλκοόλ που έρρεε άφθονο και του μηδέν προϋπολογισμού της ταινίας το σετ του «Highlander» ήταν το πιο επικίνδυνο που μπορούσε να βρεθεί ηθοποιός.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Ράιαν Ρέινολντς... wants to live forever! «Highlander» remake στα σκαριά!

highlander 607 1

Παραδείγματα; Καμία ασφάλεια για τον ηθοποιό-σύμβολο της Σκωτίας, τον Σον Κόνερι, ο οποίος παραλίγο να σκοτωθεί πέφτοντας από τα βράχια. Καμία λογική επίσης: ο Μαλκάχι έδενε μπαταρίες αυτοκινήτων κάτω από τα ρούχα των ηθοποιών για να ηλεκτρίζονται κατά τη διάρκεια των ξοφομαχιών κι όταν κάτι πήγαινε στραβά (κάθε μέρα κάτι πήγαινε στραβά), ο παραγωγός έπρεπε να τρέχει κάτω την πλαγιά με ψιλλά στην τσέπη για να τηλεφωνήσει στο στούντιο από έναν τηλεφωνικό θάλαμο στη μέση του δρόμου.

Το πιο επικίνδυνο συστατικό όμως, ομολογούν όλοι, ήταν το περιεχόμενο του φλασκιού του Σον Κόνερι: όταν είσαι στη Σκωτία, πίνεις.

highlander 607 2

Ο Κόνερι είχε φέρει μπουκάλια από σπιτικό ουίσκι και κερνούσε ηθοποιούς, συνεργείο και κομπάρσους: «Ελα laddie, πρέπει να δοκιμάσεις» έλεγε σε όλους.

«Ηταν η πρώτη μου φορά στη Σκωτία» ομολογεί ο Λαμπέρ. «Η ασφάλεια απαγόρευε αυστηρά το ποτό, αλλά σε προκαλώ να βρεθείς στη Σκωτία και να μη πιεις. Δεν εννοώ ότι οι Σκωτσέζοι πίνουν συνέχεια. Αλλά όταν πίνουν, πίνουν! Και δεν μιλάμε για ένα-δυο ποτήρια κρασί. Μιλάμε για ένα μπουκάλι ουίσκι στην καθισιά τους. Είχαμε 1000 κομπάρσους για τις σκηνές μάχης και μετά από τόσο ποτό, ορμούσαν στις αναμετρήσεις κανονικά κι όχι ψεύτικα. Μετά από κάθε λήψη άκουγες το «Cut» και αμέσως μετά τις κραυγές «Ενα γιατρό» και «Μια νοσοκόμα»....»

Aν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη πατήστε στο link της Guardian.

Διαβάστε περισσότερα: