Buzz

So good, so good, I got you: η κινηματογραφική βιογραφία του Τζέιμς Μπράουν έχει πρωταγωνιστές

στα 10

Ο Τέιτ Τέιλορ επέλεξε τους πρωταγωνιστές του για την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική βιογραφία του Τζέιμς Μπράουν. Και δεν είναι μόνο a man's, man's world. There is a woman and a girl.

So good, so good, I got you: η κινηματογραφική βιογραφία του Τζέιμς Μπράουν έχει πρωταγωνιστές

Ο Τέιτ Τέιλορ, o πρώην ηθοποιός και νυν σκηνοθέτης ο οποίος έφτασε τις «Υπηρέτριές» του στα Οσκαρ, εδώ κι ένα χρόνο παλεύει να μεταφέρει ένα ακόμα πολύτιμο κομμάτι της μαύρης κουλτούρας στην μεγάλη οθόνη: την κινηματογραφική βιογραφία του μύθου της σόουλ φανκ, Τζέιμς Μπράουν. Μάλιστα, παραγωγός του πρότζεκτ θα είναι ο ίδιος ο Μικ Τζάγκερ (με λίγη βοήθεια από τον έμπειρο Μπράιαν Γκρέιζερ), καθώς η ταινία θα είναι συμπαραγωγή ανάμεσα στις εταιρίες «Imagine Entertainment» και «Jagged Films».

Το πρότζεκτ που βρίσκεται στα χαρτιά και τα όνειρα του Γκρέιζερ εδώ και δέκα χρόνια, θα επιχειρήσει να διηγηθεί την ανέλιξη του νεαρού Μπράουν από τη φτώχεια και την βία των γκέτο στον μοναδικό Νονό της Σόουλ, ο οποίος με την 6 δεκαετιών καριέρα του άλλαξε τη ρότα της μουσικής. Στα πρώτα βήματα της ιδέας, ο Γκρέιζερ είχε αναζητήσει την συμμετοχή του ίδιου του Τζέιμς Μπράουν, ο οποίος και συνεργάστηκε μέχρι το θάνατό του το 2006.

Το μεγάλο στοίχημα τώρα ήταν ποιος θα ερμηνεύσει τον Μπράουν - κάτι εξαιρετικά δύσκολο κι επικίνδυνο να πέσει σε γραφικές μανιέρες. Σήμερα, μαθαίνουμε το καστ.

1

Ο Τσάντγουϊκ Μπόσμαν, ο νεαρός ηθοποιός που πρόσφατα έκανε αίσθηση ερμηνεύοντας τον θρύλο του μπέιζμπολ Τζάκι Ρόμπινσον στο «42», επιλέχθηκε για το δύσκολο έργο.

Θα έχει όμως ....βοήθεια. Ο Τέιτ φέρνει μαζί του τις πρωταγωνίστριές τους από το «The Help». Η Βαϊόλα Ντέιβις και η οσκαρική Οκτάβια Σπένσερ συμφώνησαν να συμμετέχουν στην ταινία σε δεύτερους ρόλους.

2

Ο παραγωγός Μικ Τζάγκερ πρέπει να επιλέξει ποιος θα ερμηνεύσει... τον ίδιο, καθώς υπάρχει ο χαρακτήρας του στην ταινία (όπως και αυτός του Κιθ Ρίτσαρντς). Στην πλοκή θα εξετάζεται επίσης η σχέση του Μπράουν με τον Little Richard, αλλά και τον ιδρυτή της δισκογραφικής εταιρίας Kings Records, Σιντ Νέιθαν.

Ο Τέιλορ δε θα υπογράφει το σενάριο αυτή τη φορά, αλλά το δύσκολο έργο έχουν αναλάβει οι Τζεζ και Τζον-Χένρι Μπάτεργουορθ («Fair Game»).

Τα γυρίσματα που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στους επόμενους μήνες θα γίνουν, στο μεγαλύτερο μέρος τους, στο Μισισιπί.

Θυμηθείτε την αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο σκηνοθέτης του «The Help» Τέιτ Τέιλορ στο Flix εδώ.