Buzz

Ο «Snowman» του Τζο Νέσμπο... ζεσταίνεται

στα 10

Με τον Μάικλ Φασμπέντερ και τη Ρεμπέκα Φέργκιουσον ως πρωταγωνιστές, κάτι μας λέει ότι τα χιόνια του «The Snowman» θα λιώσουν γρηγορότερα.

Ο «Snowman» του Τζο Νέσμπο... ζεσταίνεται

Το best seller του Τζο Νέσμπο, «The Snowman», περιμένει υπομονετικά να γίνει ταινία από τη στιγμή που κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, αλλά τα πράγματα κυλούν πιο αργά απ' ό,τι θα περίμενε κανείς για ένα από τα πιο hot αστυνομικά μυθιστορήματα των ημερών μας - αλλά επειδή το καλό πράγμα αργεί να γίνει, η ταινία τώρα μάλλον βρήκε αντιστοίχως hot πρωταγωνιστές.

Διαβάστε ακόμη: Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζάστιν Κερζέλ: οι συντελεστές του «Macbeth» μίλησαν στο Flix!

Το «The Snowman» (στα ελληνικά «Ο Χιονάνθρωπος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο), είναι το ένα από τα 10 βιβλία του Νορβηγού Τζο Νέσμπο που έχουν ως ήρωα τον Χάρι Χόλε, τον αστυνομικό που το Σώμα στο Οσλο θεωρεί από ιδιοσυγκρασιακό ως επικίνδυνο. Σ' αυτήν εδώ την ιστορία, ένα αγοράκι ξυπνά στο σπίτι του και δε βρίσκει πουθενά τη μαμά του: μόνο στον κήπο υπάρχει ένας φρεσκοφτιαγμένος χιονάνθρωπος με το ροζ μαντίλι της δεμένο στο λαιμό του. Καθώς το χιόνι σκεπάζει τα πάντα, ο Χάρι Χόλε συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται στο κατόπι ενός κατ' εξακολούθηση δολοφόνου που παίζει στην έδρα του - και το χιόνι λιώνει υπερβολικά αργά για να βοηθήσει την έρευνα.

Δείτε ακόμη: Ολοι περιμένουν το Mac στο νέο τρέιλερ του «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ

Jo Nesbo Χιονάνθρωπος

Την ταινία είχε συζητήσει παλιότερα ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος, ωστόσο, τόσο πολυάσχολος, περιορίζεται πια στο ρόλο του παραγωγού. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Σουηδός Τόμας Αλφρεντσον του «Let the Right One In» και του αγγλόφωνου «Tinker Tailor Soldier Spy», με όλα τα απαραίτητα διαπιστευτήρια, μια και το σκανδιναβικό θρίλερ τού είναι οικείο, αλλά και έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι ξέρει πώς να σκηνοθετεί στιβαρά θρίλερ που κόβουν την ανάσα.

Δείτε ακόμη: Ο Μάικλ Φασμπέντερ φωτογραφίζεται από τον Μπρους Γουέμπερ για το T Magazine

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Χάρι Χόλε έχει αναλάβει ο Μάικλ Φασμπέντερ, ενώ δίπλα του φημολογείται ότι θα σταθεί η Ρεμπέκα Φέργκιουσον, η Σουηδέζα ατμοσφαιρική καλλονή που προκάλεσε αίσθηση (για όσους δεν είδαν τον «Ηρακλή») απέναντι στον Τομ Κρουζ στο «M:I 5» κι ετοιμάζεται τώρα για το «The Girl on the Train» του Τέιτ Τέιλορ, με τους Εμιλι Μπλαντ και Τζάρεντ Λέτο.

Προς το παρόν, απολαμβάνουμε Μάικλ Φασμπέντερ ως «Macbeth» και διαβάζουμε όσα είπε από κοντά στο Flix.