Buzz

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν βολτάρει στη Γουόσινγκτον

στα 10

Οχι, ο Εντουαρντ Σνόουντεν δεν κυκλοφορεί σε κοινή θέα, παρά για τα γυρίσματα της νέας, πολιτικής φυσικά, ταινίας του Ολιβερ Στόουν που κατοικοεδρεύει αυτόν τον καιρό στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν βολτάρει στη Γουόσινγκτον

Ο Ολιβερ Στόουν είχε εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του να μεταφέρει την ιστορία του διαχειριστή συστημάτων για την NSA και την CIA, Εντουαρτ Σνόουντεν, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τον Ιούνιο του 2013 πληροφορίες για το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφάρμοζαν οι δυο υπηρεσίες.

Ο Στόουν δήλωνε πως η ιστορία του Σνόουντεν «είναι μια από τις πιο σημαντικές ιστορίες της εποχής μας» και σύμφωνα με τον παραγωγό του Μόριτζ Μπόρμαν της Open Road, αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που αποφάσισε να γυρίσει την ταινία μακριά από τα μεγάλα Χολιγουντιανά στούντιο ώστε να αποφύγει οποιαδήποτε πιθανή παρέμβαση.

Διαβάστε ακόμη: Ετσι μοιάζει ο Εντουαρντ Σνόουντεν του Ολιβερ Στόουν, σαν τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ

Το σενάριο του φιλμ που από τον Ιανουάριο ως και τώρα κάνει γυρίσματα στο Μόναχο και στην Αμερική, για να προλάβει την ταινία που η Μπάρμπαρα Μπρόκολι ετοιμάζει πάνω στο ίδιο θέμα, είναι βασισμένο στο βιβλίο του δημοσιογράφου Λουκ Χάρντινγκ, «The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man», αλλά και στο «Time of the Octopus» του Ανατόλι Κουτσερένα.

Οσο για τον τόνο που θα έχει το φιλμ; Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε. Ο Ολιβερ Στόουν άλλωστε έχει ήδη δηλώσει ότι θεωρεί τον Σνόουντεν, ήρωα: «Αποκάλυψε πράγματα που θα έπρεπε να ξέρουμε όλοι μας, ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση επανειλημμένα παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών της».

Διαβάστε ακόμη: «Stop Watching Us»: το Χόλιγουντ αντιδρά στα συστήματα παρακολούθησης των ΗΠΑ

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Εντουαρντ Σνόουντεν κρατά ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ και γύρω του θα εμφανίζονται οι Νίκολας Κέιτζ, Σεϊλίν Γούντλεϊ, Μελίσα Λίο, Ζάκαρι Κουίντο, Τομ Γουίλικινσον, Τίμοθι Ολιφαντ, Ρις Ιφανς και Τζόελι Ρίτσαρντσον. Στη νέα φωτογραφία του «Snowden» που μόλις κυκλοφόρησε, ο Εντουαρντ Σνόουντεν του Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ εμφανίζεται εκεί όπου ξεκίνησαν όλα: στην καρδιά του Αμερικανικού κράτους, στη Γουόσινγκτον και δε μοιάζει να περνάει κι άσχημα, με τη Σεϊλίν Γούντλεϊ στο πλάι του. Δείτε τη φωτογραφία παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη:

snowden 607