Φεστιβάλ / Βραβεία

Τι κάνει ο Hendrix στην Πράσινη Γραμμή;

στα 10

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Κύπριου Μάριου Πιπερίδη διαγωνίζεται στο φετινό φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Τι κάνει ο Hendrix στην Πράσινη Γραμμή;

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, στην τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, αυτή είναι η ιστορία ενός Ελληνα, ενός Τούρκου, μιας πρώην φιλενάδας και ενός σκύλου που παγιδεύονται στην άλλη πλευρά!

Στο «Smuggling Hendrix», ο Γιάννης, ένας ξεχασμένος μουσικός που σκοπεύει να εγκαταλείψει την Κύπρο για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, θα δει τα σχέδιά του να καταστρέφονται όταν ο σκύλος του, ο Χέντριξ, θα το σκάσει και θα περάσει την Πράσινη Γραμμή που χωρίζει τον ελληνικό νότο από τον τουρκικό βορρά. Τώρα το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι να βρει τρόπο να φέρει τον Χέντριξ πίσω...

Η υπόθεση του «Smuggling Hendrix» είναι ενδεικτική μιας ταινίας ξεκινάει την καριέρα της με τις καλύτερες περγαμηνές, συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα του 17ου Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα που φέτος διεξάγεται από τις 18 μέχρι και τις 29 Απριλίου 2018.

Smuggling hendrix H ομάδα του «Smuggling Hendrix»

Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους με τη σεναριακή και σκηνοθετική υπογραφή του Μάριου Πιπερίδη, με προϋπηρεσία στην παραγωγή, το ντοκιμαντέρ και τις ταινίες μικρού μήκους, υποστηρίχθηκε από το Eurimages, αποτελεί μια συμπαραγωγή Κύπρου και Γερμανίας (Θανάσης Καραθάνος) με τις διεθνείς πωλήσεις της να διαχειρίζεται η Match Factory. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Αδάμ Μπουσδούκο, γνωστός για τις συνεργασίες του με τον Φατίχ Ακίν. Μαζί του και η Βίκυ Παπαδοπούλου.

Smuggling hendrix