Φεστιβάλ / Βραβεία

«SMAC»: Ο Ηλίας Δημητρίου επιστρέφει με μια ταινία ζωής και θανάτου

στα 10

Επιστρέφοντας, τρία χρόνια μετά το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του «Fish n' Chips», ο Ηλία Δημητρίου αφηγείται μια ιστορία... ζωής και θανάτου με το «SMAC» που θα κάνει την πρεμιέρα του στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

«SMAC»: Ο Ηλίας Δημητρίου επιστρέφει με μια ταινία ζωής και θανάτου

Ο τίτλος της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του Ηλία Δημητρίου, τρία χρόνια μετά το «Fish n' Chips» με τίτλο «SMAC» αναφέρεται σε μια πρωτεϊνη (Second Mitochondrial Activator of Caspases) που κατά τη διάρκεια της απόπτωσης ή αλλιώς του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου ελευθερώνεται από το ανθρώπινο σώμα και βοηθάει τον οριστικό θάνατο των κυττάρων.

Κι, όμως, το «SMAC» δεν είναι μια ιατρική ταινία ή μια ταινία για το θάνατο. Το «SMAC» είναι η ιστορία δύο ανθρώπων, της Ελένης που μαθαίνει ότι έχει καρκίνο στα τελευταία στάδια και του Αντρέα που ζει άστεγος στην Αθήνα, και της συνάντησής τους ακριβώς στο σημείο όπου ο ένας έχει περισσότερο ανάγκη τον άλλον σε μια αφοπλιστική νίκη της ζωής πάνω σε κάθε βιολογική ή κοινωνική πρόβλεψη.

Smac 607

Smac 607

Στην ταινία, που ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, πρωταγωνιστούν η Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και ο Γιάννης Κοκιασμένος, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ηλία Δημητρίου και παραγωγή των Ammos Films, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, OTE TV, Authorwave και Prosenghisi.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «SMAC»:


Διαβάστε ακόμη: