Buzz

Πέντε χρόνια μετά τα Οσκαρ, τι απέγιναν τα παιδιά του «Slumdog Millionaire»;

στα 10

Αν Ντεβ Πατέλ και η Φρέιντα Πίντο έγιναν επαγγελματίες ηθοποιοί,το Hollywood Reporter αναρωτιέται για την τύχη των υπόλοιπων πρωταγωνιστών του βραβευμένου με 8 Oσκαρ φιλμ του Ντάνι Μπόιλ.

Πέντε χρόνια μετά τα Οσκαρ, τι απέγιναν τα παιδιά του «Slumdog Millionaire»;

Το κόκκινο χαλί στα Οσκαρ, πέντε χρόνια πριν είχε γεμίσει ενέργεια από τις χαριτωμένες φάτσες μιας ομάδας παιδιών που έφυγαν για πρώτη φορά από τις φτωχογειτονιές της Βομβάης, για να προσγειωθούν στο απόλυτο αντίθετό του, το κόκκινο χαλί μιας από τις πιο λαμπερές τελετές της showbiz.

Μπορεί να χάρισαν μια νότα «ανθρωπιάς» και μερικές από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για εκμετάλλευση των παιδιών και για το ότι οι παραγωγοί δεν ενδιαφέρθηκαν για την τύχη τους, αφού μετά την απονομή, όλα γύρισαν πίσω στην φτώχια της προηγούμενης ζωής τους, έχοντας απλά πάρει μια γεύση από το πως μερικοί άλλοι άνθρωποι ζουν.

Το Hollywood Reporter εν όψει της Πέμπτης επετείου της βράβευσης της ταινίας και των επερχόμενων Οσκαρ, θέλησε να μάθε τι τελικά απέγιναν. Ο Ντάνι Μποιλ σκηνοθέτης της ταινίας μιλώντας στο περιοδικό λέει ότι «είναι πολύ δύσκολο να πάρεις έναν άνθρωπο από το περιβάλλον του και να του αλλάξεις τη ζωή. Δημιουργεί μια σειρά από απροσδόκητες επιπλοκές». Ομως εξηγεί ότι οι παραγωγοί δεν άφησαν τα παιδιά στην τύχη τους. Φρόντισαν να τα βοηθήσουν οικονομικά και τουλάχιστον δύο από τα φτωχότερα που σήμερα είναι δεκαπέντε χρονών, πηγαίνουν σχολείο και ζουν μια καλύτερη ζωή χάρη στα χρήματα που έχουν πάρει από την ταινία και που θα γίνουν δικά τους όταν ενηλικιωθούν.

Ολα τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο ή σπουδάζουν, ζουν σε κανονικά σπίτια και λένε ότι ο Ντάνι Μπόιλ εξακολουθεί να τα επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. «Είναι όλα πανέξυπνα» λέει ο Μπόιλ και δηλώνει ότι νιώθει περήφανος που το φιλμ υπήρξε η ευκαιρία να αλλάξει έστω και σε ένα μικρό μέρος ή ζωή τους προς το καλύτερο.

Μπορεί να μην κέρδισαν το «Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος» το τηλεπαιχνίδι που παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην πλοκή του φιλμ,αλλά είχαν τουλάχιστον την δυνατότητα να κάνουν μια στροφή στη ζωή τους σε ένα κρίσιμο σημείο και να αποκτήσουν την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

1

Πέντε χρόνια πριν στα Οσκαρ του 2009. Από δεξιά η Ρουμπίνα Αλί, η Τανβί Λονκάρ, ο Αζαρουντίν Ισμαήλ, ο Τανέι Τσεντά, ο Αγιους Κεντεκάρ και ο Ασουτός Γκατζιγούαλα. Τα παιδιά θυμούνται τους διάσημους σταρ των Οσκαρ να τους μιλάνε με αγάπη και ενδιαφέρον. «Οταν η Μέριλ Στριπ ήρθε κοντά μου, ήταν μια τρομερά συγκινητική στιγμή» λέει ο20χρονος σήμερα Ασουτός.

1Ο Αζαρουντίν Ισμαήλ κι ο Αγιούς Κεντεκάρ σε μια σκηνή από την ταινία.

1Ο 13χρονος σήμερα Αγιους Κεντεκάρ έκανε ένα διάλειμμα από το διάβασμά του για τις εξετάσεις στο σχολείο προκειμένου να συναντήσει τους παλιούς του φίλους και να φωτογραφηθεί για το αφιέρωμα.

1Ο 15χρονος Αζαρουντίν Ισμαήλ πηγαίνει σχολείο χάρη στα χρήματα που απέκτησε από την ταινία. «Η ζωή μου έχει αλλάξει ριζικά. Παλιά ζούσα στις τρώγλες, τώρα μένουμε σε ένα πολύ ωραίο σπίτι, σε μια καλή γειτονία».

1Ο Τανέι Τσεντά και ο Ασουτός Γκατζιγούαλα στο «Slumdog Millionaire»

1«Κανείς δεν φανταζόταν μέχρι που μπορούσε να φτάσει η ταινία. Πιστεύαμε πως ήταν κάτι που γυριζόταν για να βγει κατ΄ευθείαν σε DVD» λέει ο Τανέι Τσεντά που ζει στην Αμερική και πηγαίνει σε προπαρασκευαστικό σχολείο προκειμένου να ξεκινήσει τις πανεπιστημιακές σπουδές του τον επόμενο χρόνο.

1O Ασουτός Γκατζιγούαλα, είκοσι χρονών σήμερα, σπουδάζει media και νομικά σε ένα πανεπιστήμιο της Βομβάης.

1Η Ταβί Λονκάρ στην ταινία του Ντάνι Μπόιλ

1Η Ταβί Λονκάρ 18 χρονών σήμερα, σπουδάζει ψυχολογία ενώ παράλληλα συνεχίζει να προσπαθεί να τα καταφέρει σαν ηθοποιός.

1Η Ρουμπίνα Αλί.

1Η δεκαπεντάχρονη Αλί σήμερα είναι ένα από τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο από τα χρήματα της ταινίας. «Είναι πολύ έξυπνη, αλλά το να είσαι ένα κορίτσι σε εκείνο το περιβάλλον αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο» λέει ο Ντάνι Μπόιλ.

1

1

Δείτε ένα βίντεο με τα παιδιά του «Slumdog Millionaire» σήμερα