Φεστιβάλ / Βραβεία

Αννα Γερμανίδη. Μια Ελληνίδα επικεφαλής του Slamdance

στα 10

Ξεκίνησε σαν «αντίπαλο δέος» του Sundance, αλλά απέκτησε σύντομα δική του ταυτότητα. Και από σήμερα έχει καινούρια διευθύντρια, ελληνικής καταγωγής.

Αννα Γερμανίδη. Μια Ελληνίδα επικεφαλής του Slamdance

Γεννημένη στην Ελλάδα και με σπουδές στην χώρα μας αλλά και την Αμερική, η Αννα Γερμανίδη, δουλεύει στο φεστιβάλ του Slamdance ως μάνατζερ από το 2012 και από σήμερα θα είναι η διευθύντρια του όπως ανακοίνωσε ο συν-ιδρυτής και Πρόεδρος του Φεστιβάλ, Πίτερ Μπάξτερ, ο οποίος θα συνεχίσει να βρίσκεται επικεφαλής της διοργάνωσης.

«Καθώς το Slamdance προχωρά μπροστά, είμαι πολύ χαρούμενος που η Άννα συμφώνησε να είναι η νέα μας Διευθύντρια. Είναι μια παθιασμένη επικεφαλής, που ξέρει ήδη πολύ καλά το φεστιβάλ και έχει βοηθήσει την κοινότητά μας να μεγαλώσει. Είναι μια ανεκτίμητη προσθήκε για εμάς καθώς ετοιμάζουμε το 21ο φεστιβάλ μας.»

Η ίδια η Αννα Γερμανίδη, που εκτός από το Slamdance έχει εργαστεί και σαν προγραμματίστρια για το Los Angeles Film Festival αλλά έχει έχει δουλέψει και στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, αλλά και στον «Ξεναγό» του Ζαχαρία Μαυροειδή, δήλωσε για τα νέα της καθήκοντα: «Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται, να συνεχίζω να στηρίζω την κινηματογραφική κοινότητα μέσω του Slamdance. Καθώς συνεχίζουμε στα επόμενα είκοσι χρόνια του φεστιβάλ, ανυπομονούμε να υποδεχθούμε νέα ταλέντα στην δημιουργική μας οικογένεια και μαζί να βοηθήσουμε το ανεξάρτητο σινεμά να γίνει πιο δυνατό.»

Το φεστιβάλ του Slamdance που γίνεται στο Παρκ Σίτι της Γιούτα, δημιουργήθηκε το 1995 ως αντίπαλο δέος στο Sundance του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, από κινηματογραφιστές που είδαν τις ταινίες τους να απορρίπτονται από αυτό. Στην πορεία όμως απέκτησε δική του ταυτότητα και οπαδούς και ελπίζει πως η επόμενη διοργάνωσή του, τον Ιανουάριο του 2015, θα είναι ένα νέο ξεκίνημα υπό τη νέα του διεύθυνση.

Tags: slamdance