Buzz

«Skyfall»: βλέποντας live την παγκόσμια πρεμιέρα στο Royal Albert Hall

στα 10

Παρακολουθήσαμε live χθες το βράδυ το κόκκινο χαλί της βασιλικής παγκόσμιας πρεμιέρας του «Skyfall» στο Royal Albert Hall. Σας μεταφέρουμε δηλώσεις και φωτογραφίες από τους συντελεστές και το λαμπερό καστ. Κύριε Μποντ, σας περιμέναμε...

«Skyfall»: βλέποντας live την παγκόσμια πρεμιέρα στο Royal Albert Hall
«Ο Σαμ με άφησε ελεύθερο να εκφραστώ. Αλλά ήξερε και ήξερα: αν πεις πολλά λόγια, τότε δεν είσαι ο Τζέιμς Μποντ»

Χθες το βράδυ, σύσσωμο το καστ, οι συντελεστές, παλιοί συνεργάτες και βετεράνοι της 50χρονης ιστορίας του Τζέιμς Μποντ, αλλά και η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας μαζί με κάποιους τυχερούς κοινούς θνητούς παρακολούθησαν την παγκόσμια πρεμιέρα του «Skyfall» στο Royal Albert Hall. Εμείς είδαμε ζωντανά το δίωρο αφιέρωμα, αφίξεων, συνεντεύξεων, φωτογραφήσεων και δηλώσεων στο κόκκινο χαλί και σας μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα. Πρώτα από όλα μία διαπίστωση: συνειδητοποιήσαμε, για άλλη μία φορά, πόσο μεγάλο κομμάτι της κουλτούρας των Αγγλων είναι η φιγούρα του πράκτορα 007 και πόσο μεγαλόπρεπα έστησαν μία φιέστα για να γιορτάσουν 5 δεκαετίες κινηματογραφικής ιστορίας. Μία πραγματική γιορτή: μεγαλειώδης, λαμπερή, ακομπλεξάριστη.

Πλήθος περίμενε για ένα αυτόγραφο πίσω από τα προστατευτικά κάγκελα που πλαισίωναν την είσοδο του μυθικού θεάτρου, τεράστιες οθόνες μετέφεραν την ατμόσφαιρα των VIP αφίξεων, η φωτισμένη Aston Martin του Μποντ δέσποζε ανυψωμένη, η βασιλική φρουρά παρέλασε μπροστά από το κόκκινο χαλί, ενώ σε λούπα έπαιζαν τα 22 κλασικά τραγούδια που έχουν ντύσει τα credits των αντίστοιχων ταινιών του 007.

bond

Ο πρώτος που έφτασε, και ακριβώς στην ώρα του, ήταν ο ίδιος ο γοητευτικός, suave, ατσαλάκωτος πράκτορας. Ο Ντάνιελ Κρεγκ ήταν εκεί ακριβώς στις 7.30 για να περάσει μιάμιση ώρα στο κόκκινο χαλί δίνοντας συνεντεύξεις, αυτόγραφα και θεληματικά βλέμματα στους παπαράτσι. Ο εξαιρετικός πρωταγωνιστής, ο οποίος ερμηνεύει τον Τζέιμς Μποντ για τρίτη φορά, δήλωσε ότι νιώθει πολύ τυχερός που είχε την ευκαιρία να γλιστρήσει κάτω από την επιδερμίδα ενός μύθου τον οποίο παρακολουθεί και ο ίδιος από μικρός. «Θεέ μου κοιτάξτε αυτό το πλήθος! Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο ποτέ. Νιώθω μεγαλύτερο άγχος απέναντί τους. Με τον Σαμ βάλαμε τα δυνατά μας γιατί είμαστε και οι δύο πολύ μεγάλοι φανς...» Κι όσο για τον Χαβιέ Μπαρδέμ, το αντίπαλο δέος της ταινίας, δήλωσε: «Θα ήθελα τόσο πολύ να έχω να σας πω κάτι κακό, αλλά είναι εξαιρετικός ηθοποιός και θαυμάσιος άνθρωπος».

javier

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ έφτασε χαμογελαστός και πρόθυμος για αυτόγραφα και χαμόγελα. Ο ξανθός κακός του ο «Σίλβα» (τον οποίο παρομοίασε με «άγγελο του θανάτου») ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για αυτόν και μάλλον ένας ...καρμικός ρόλος. Από τότε που είχε δει πιτσιρικάς τα μεταλλικά σαγόνια του «Jaws» στο «Moonraker», θαύμασε τον κακό περισσότερο από τον ήρωα, και να λοιπόν που είχε την ευκαιρία να παίξει έναν. «Οσοι είναι φανατικοί του Μποντ με το ''Skyfall'' θα γίνουν ακόμα πιο πιστοί. Κι όσοι δεν είναι, αυτοί οι ελάχιστοι, απόψε θα γίνουν φανς!» δήλωσε με αυτοπεποίθηση ο Μπαρδέμ εξυμνώντας τη δουλειά του Σαμ Μέντες. «Τα ξανθά μαλλιά, το στιλ, όλα ήταν δική του ιδέα. Είναι τρελός. Εντελώς θεοπάλαβος!»

girls

Τα Bond girls Ναόμι Χάρις και Μπερενίς Μαρλό πόζαραν με τις τουαλέτες τους στο κόκκινο χαλί, αλλά προειδοποίησαν: «Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ενα Bond girl είναι σκληρό καρύδι και δεν ανέχεται πολλά πολλά» είπε η Χάρις. «Θα μου μείνει αξέχαστη αυτή η εμπειρία» είπε η Μαρλό «αλλά πάνω από όλα θα κουβαλώ για πάντα ότι γνώρισα όλα αυτά τα ταλέντα, όλους αυτούς τους υπέροχους συνεργάτες».

Σαν τρομαγμένο ελάφι μπροστά από τους προβολείς αυτοκινήτου ο Μπεν Γουίσο, ο νεαρός βρετανός ηθοποιός που δίνει εξαιρετικές ερμηνείες σε άλλα κινηματογραφικά είδη (π.χ. «Bright Star») και μάλλον δεν έχει συνηθίσει την blockbuster έκθεση στη δημοσιότητα παραδέχτηκε ότι η ατμόσφαιρα της βραδιάς είναι κάτι που δεν φανταζόταν. «Παραδόξως, περίμενα να είχα περισσότερο τρακ. Αλλά όλος αυτός ο κόσμος αγαπάει έναν κινηματογραφικό ήρωα και ήρθε απόψε εδώ να γιορτάσει. Αυτό εισπράττω: αγάπη. Ποτέ δεν τόλμησα ούτε να ονειρευτώ ότι θα πρωταγωνιστήσω σε μία Μποντ ταινία. Νιώθω ότι ζω το όνειρό μου...»

judi

Ολοι πέρασαν μπροστά από τις κάμερες: η Ντάμα Τζούντι Ντεντς, ο σεναριογράφος Τζoν Λόγκαν («για ένα παιδί από το Νιου Τζέρσεϊ αυτό που συμβαίνει απόψε είναι μαγικό»), η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπρόκολι, παλιότεροι ηθοποιοί, κασκαντέρ, σκηνοθέτες, συνθέτες που έχουν δουλέψει τα τελευταία 50 χρόνια στο franchise των ταινιών. Τελευταίος, δικαιωματικά, εμφανίστηκε ο δημιουργός του 23ου Μποντ.

mendes

Μετά από αναποδιές, καθυστερήσεις, φόβους ότι αυτή η ταινία δε θα γίνει ποτέ, ο Σαμ Μέντες έλαμπε πλησιάζοντας τους φανς για να δώσει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί μαζί τους. «Είμαι ενθουσιασμένος! Κοιτάξτε όλο αυτό τον κόσμο! Πριν από λίγες εβδομάδες τελείωνα την ταινία στο σκοτεινό δωμάτιο του μοντάζ και τώρα είναι σαν να άνοιξε μια πόρτα και προσγειώθηκα εδώ! Δεν είχε πάει ποτέ το μυαλό μου. Μου το πρότειναν σ' ένα πάρτι, εκεί που έπινα το ποτό μου. Αν δεν είχα πάει σ' αυτό το πάρτι, δε θα στεκόμουν σήμερα μαζί σας. Φυσικά και θα ξαναδεχόμουν να σκηνοθετήσω και το επόμενο. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: είμαι πολύ μεγάλος φαν και έδωσα τα πάντα σ' αυτήν εδώ την ταινία. Αν δεν βρω ένα ισάξια καλό σενάριο, δε θα έχω τίποτα να πω. Και τότε δεν βρίσκω λόγο να το κάνω...»

Μόλις όλοι είχαν περάσει μέσα στο θέατρο, κατέφθασαν οι βασιλικές λιμουζίνες. Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, ανέβηκαν τα σκαλιά του κόκκινου χαλιού, δίνοντας το «βασιλικό πρόσταγμα» στον Μποντ να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Δείτε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από το κόκκινο χαλί στο gallery και διαβάστε τα πάντα για το Skyfall εδώ.

Η Odeon kai to Flix προσφέρουν μια συλλογή «Bond 50» με τις 22 ταινίες του Τζέιμς Μποντ σε Blu-Ray σε έναν υπερτυχερό. Επισκεφθείτε τη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook πατώντας εδώ και μπείτε στην κλήρωση.

Το «Skyfall» κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την 1η Νοεμβρίου.

Tags: SKYFALL