Buzz

«Σκουριά και Κόκαλο»: πρώτη φωτογραφία της Μαριόν Κοτιγιάρ

στα 10

Χαρακτηριστικά αργά, μια και η πρεμιέρα της ταινίας στις Κάννες είναι σχεδόν σίγουρη, ο Ζακ Οντιάρ αποκαλύπτει ίχνη του νέου του φιλμ.

«Σκουριά και Κόκαλο»: πρώτη φωτογραφία της Μαριόν Κοτιγιάρ

Με όλα τα στοιχήματα να τη θέλουν να κάνει πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, η νέα ταινία του Ζακ Οντιάρ (μετά τον «Προφήτη» του 2009), το «Rust and Bone», βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Γαλλίας στις 17 Μαΐου και, επιτέλους, έχει μία, τουλάχιστον, εικόνα για τα μάτια μας!

Το σενάριο, το οποίο υπογράφει ο Οντιάρ μαζί με τον Τομάς Μπιντεγκέν, βασίζεται στα διηγήματα του Κρεγκ Ντέιβιντσον, του προκλητικού, σκληρού Καναδού συγγραφέα, που έχουν εκδοθεί κάτω από αυτόν τον τίτλο. Παρότι δεν είναι γνωστό αν η ταινία του Οντιάρ ακολουθεί μία ιστορία του Ντέιβιντσον ή συνδυασμό, η επίσημη σύνοψη που μόλις κυκλοφόρησε προσφέρει παραπάνω πληροφορίες:

Η ιστορία ξεκινά στον Βορρά. Ο Αλί βρίσκεται με τον 5χρονο Σαμ στην αγκαλιά του. Είναι ο γιος του, τον γνωρίζει ελάχιστα. Χωρίς κάπου να μείνει, χωρίς χρήματα και χωρίς φίλους, ο Αλί βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της αδελφής του στην Αντίμπ. Εκεί, αμέσως όλα πηγαίνουν καλύτερα, η αδελφή του τους εγκαθιστά στο σπιτάκι του κήπου, ασχολείται με τον μικρό κι ο καιρός είναι ωραίος. Μετά από έναν καυγά σ’ ένα κλαμπ, το πεπρωμένο του Αλί διασταυρώνεται με αυτό της Στεφανί. Τη συνοδεύει στο σπίτι της και της δίνει το τηλέφωνό του. Εκείνος είναι φτωχός, εκείνη είναι όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Είναι μια πριγκίπισσα. Δεν έχουν τίποτα κοινό. Η Στεφανί εκπαιδεύει φάλαινες όρκα στο ενυδρείο Marineland. Αφότου το σόου μετατραπεί σε τραγωδία, ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα τους ξαναφέρει κοντά. Οταν ο Αλί την ξανασυναντά, εκείνη είναι εγκλωβισμένη σε μια αναπηρική καρέκλα. Εχει χάσει τα πόδια της και μαζί τα όνειρά της. Θα τη βοηθήσει απλά, χωρίς εμπάθεια, χωρίς οίκτο. Κι εκείνη θα ξαναζήσει.

Ναι, βουρκώνουμε και μόνο με την εναλλαγή σκληρότητας και τρυφερότητας της πλοκής.

Συμπρωταγωνιστής της Μαριόν Κοτιγιάρ στην ταινία θα είναι ο εκπληκτικός Βέλγος πρωταγωνιστής του «Μοσχαροκεφαλή», Ματίας Σένερτς, ενώ η μουσική ανήκει στον Αλεξάντρ Ντεσπλά. Ελπίζουμε να την ακούσουμε σύντομα και στο πρώτο τρέιλερ!