Buzz

Σκάρλετ Γιόχανσον: «Περιμένω τον Γούντι να γράψει τον 'Πολίτη Κέιν' της καριέρας μου»

στα 10

Εκαναν τρεις συνεχόμενες ταινίες μαζί («Match Point», «Scoop», «Vicky Cristina Barcelona») και μετά οι δρόμοι τους χώρισαν. Τι συνέβη σ' αυτό το καλλιτεχνικό διαζύγιο, τι δηλώνει ο ένας για τον άλλον και τι περιμένει η Σκάρλετ από τον Γούντι;

Σκάρλετ Γιόχανσον: «Περιμένω τον Γούντι να γράψει τον 'Πολίτη Κέιν' της καριέρας μου»
Παλιότερες, ευτυχισμένες στιγμές από έναν καλλιτεχνικό μήνα του μέλιτος...

Για κάποια χρόνια η Σκάρλετ Γιόχανσον αποτελούσε την «νέα μούσα του Γούντι Αλεν». Μετά την εμπορική και οσκαρική επιτυχία του «Vicky Cristina Barcelona» (με την Πενέλοπε Κρουζ να είναι εκείνη που έφυγε με τα βραβεία και τις διακρίσεις) ο Αλεν δεν την επέλεξε ποτέ ξανά στο καστ του. Το μόνο που μάθαμε ήταν ότι «εκείνος επέμενε» για αυτό τον καλλιτεχνικό χωρισμό. Τι είχε συμβεί;

«Τίποτα» δηλώνει σήμερα στο Vanity Fair ο σκηνοθέτης που με το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» ζει ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος με κοινό και κριτικούς. «Εχω κάθε διάθεση να ξαναδούλεψω μαζί με την Σκάρλετ, αλλά τότε πίστεψα ότι αν συνεχίζαμε την συνεργασία μας με αυτή την περιοδικότητα θα την έκαιγα. Θα την κατηγορούσαν ως προβλέψιμη επιλογή μου, ως την νέα μούσα μου κι άλλες τέτοιες παρόμοιες ανοησίες....»

Η ίδια η Γιόχανσον πάντως δηλώνει ότι ακόμα περιμένει πρόθυμα πάνω από το τηλέφωνό της. «Δεν θεωρώ ότι έχουμε τελειώσει. Τον περιμένω να μου γράψει τον 'Πολίτη Κέιν' της καριέρας μου...»

Είναι άξιο απορίας βέβαια αν το συνειδητά αισθησιακό προφίλ που λανσάρει η ηθοποιός τα τελευταία χρόνια την έχει χαντακώσει στα μάτια των σκηνοθετών που, εμφανώς, θέλει να συνεργαστεί. Ο Ντέιβιντ Φίντσερ τη βρήκε «πολύ σέξι» για «Το Κορίτσι με το Τατουάζ», ο Γούντι το γύρισε σε πιο «comme il faut» ξανθιές όπως η Ναόμι Γουότς και η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς.

Κι όμως, ανάμεσα σε όλη αυτή τη βαβούρα η Σκάρλετ κέρδισε ένα βραβείο Tony για τη θεατρική της ερμηνεία στο «A View from the Bridge». «Πέρασα τους 4 μήνες των παραστάσεων ματώνοντας πάνω στο σανίδι - εντελώς εκτεθειμένη» περιέγραψε η ίδια την εμπειρία της στο Μπρόντγουεϊ. «Νομίζω ότι αυτή η παράσταση με άλλαξε για πάντα. Το να κρατάει κανείς ένα βραβείο Tony είναι αδιανόητη αίσθηση...»

Κι αν όμως η ίδια νιώθει ότι ωριμάζει καλλιτεχνικά, τους τελευταίους μήνες απασχολεί τη δημοσιότητα μόνο με κιτρινισμούς: το διαζύγιό της με τον Ράιαν Ρέινολντς, τις γυμνές φωτογραφίες που χάκερ έκλεψε από το κινητό της (και δηλώνει ότι τις είχε βγάλει χρόνια πριν για να τις στείλει στον Ρέινολντς - «είμαι τρομοκρατημένη που διέρρευσαν αλλά δεν θεωρώ και μεγάλο ζήτημα να βγάζει κανείς γυμνές φωτογραφίες, σιγά!»), τη βραχυπρόθεσμη σχέση της με τον Σον Πεν.

Περιμένουμε μήπως το σκηνικό αλλάξει ξανά υπέρ της, μετά το «We Bought a Zoo» του Κάμερον Κρόου, το «Under the Skin» του Τζόναθαν Γκλέιζερ (όπου παίζει μια εξωγήινη) ή... την επόμενη ταινία του Γούντι Αλεν, που φημολογείται ότι θα γυριστεί στο Μόναχο!

Κι αν τίποτα από αυτά δεν βοηθήσει, υπάρχουν πάντα και οι «Avengers»!

Διαβάστε περισσότερα για τη Σκάρλετ Γιόχανσον: