Industry

Σκάνδαλο στις Χρυσές Σφαίρες: οι γυναίκες μέλη των Ξένων Ανταποκριτών απειλούν με μηνύσεις για σεξουαλική παρενόχληση!

στα 10

Φωτογραφίες σε κινητά με, αναίσθητα από το ποτό, κορίτσια. Νυχτερινές γυμνές βουτιές σε ξενοδοχεία όπου πραγματοποιούνται χολιγουντιανά press junkets. Ενα μέλος των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ πιάστηκε στα πράσα.

Σκάνδαλο στις Χρυσές Σφαίρες: οι γυναίκες μέλη των Ξένων Ανταποκριτών απειλούν με μηνύσεις για σεξουαλική παρενόχληση!
Στο κέντρο ο Σαμ Ασί από την φετινή τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Αυτό είναι το τελευταίο σκάνδαλο των πολύπαθων Golden Globes: ο Σαμ Ασί, μέλος των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ, του οργανισμού που ψηφίζει για τις Χρυσές Σφαίρες, είναι υπόλογος απέναντι σε κατηγορίες εναντίον του για άπρεπη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Ασί (πόσα χρόνια μένει στο Λος Αντζελες για να μην ξέρει ακόμα ότι δεν γελάνε οι Αμερικανίδες με αυτά;) άρχισε να δείχνει, αριστερά δεξιά, σε γυναίκες συναδέλφους του στην Ενωση φωτογραφίες από βραδιές οργίων στα δωμάτια των ξενοδοχείων που πήγαινε για συνεντεύξεις, με ημιαναίσθητα από το ποτό γυμνά κορίτσια.

Ο ίδιος μάλιστα υπερηφανευόταν για το πώς τα μεθούσε, τους πουλούσε τη φήμη του ως μέλος της Ενωσης, κι εκείνα τον ακολουθούσαν στο δωμάτιό του.

«Ο Ασί κοκορευόταν στις γυναίκες της Ενωσης για τα κατορθώματά του δείχνοντάς τους τις φωτογραφίες» ομολογεί αυτόπτης στο περιστατικό μάρτυρας.

1Στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Ασί ποζάρει με όσους σταρ γνωρίζει σε συνεντεύξεις του

Μόνο που οι γυναίκες δεν γέλασαν. Μία από αυτές, η Νέλι Χολμς, παραπονέθηκε σε ακόμα ένα μέλος, την Γιοράμ Καχάνα και μαζί ξεκίνησαν καμπάνια σε ολόκληρο σώμα της Ενωσης. Θεώρησαν σωστό να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο Ασί για δυσφήμιση της Ενωσης και να συνταχθούν κανονισμοί που θα αποτρέπουν συμπεριφορές παρενόχλησης.

Η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ συνεδρίασε την προηγούμενη Τρίτη για το συγκεκριμένο θέμα αλλά δεν πήρε καταδικαστική απόφαση για τον Ασί: «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για προσωπικό θέμα και όχι για κάτι που αφορά την Ενωση. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι κάτι που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να κινηθούμε σε τέτοιες οδούς» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης.

Αυτό δυσαρέστησε αρκετά τις γυναίκες μέλη της Ενωσης, οι οποίες είναι αποφασισμένες τώρα να κινηθούν νομικά. Ολες έχουν και από μία ιστορία με τον Ασί να συμπεριφέρεται άπρεπα - όπως για παράδειγμα να εμφανίζεται γυμνός για νυχτερινά μπάνα σε πισίνες Χολιγουντιανών ξενοδοχείων όπου τα μέλη ταξιδεύουν για press junkets.

O ίδιος ο Ασί πάντως έστειλε email και στα 84 μέλη της Ενωσης κατηγορώντας τις γυναίκες για προσωπική εμπάθεια και απειλώντας κι ο ίδιος με μηνύσεις αν δεν ανακαλέσουν τις κατηγορίες τους.