Buzz

Σιωπή. Ο Μάρτιν Σκορσέζε βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο όνειρο της ζωής του.

στα 10

Το όνειρο ζωής του Μάρτιν Σκορσέζε, να μεταφέρει στον κινηματογράφο το μυθιστόρημα «Silence» του Ιάπωνα Σουσάκου Εντο μοιάζει να γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Θα είναι όμως αυτή η επόμενη ταινία του μετά το «Wolf of the Wall Street»;

Σιωπή. Ο Μάρτιν Σκορσέζε βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο όνειρο της ζωής του.

Αν και η μεταφορά του μυθιστορήματος του Σουσάκου Εντο, που κυκλοφόρησε το 1966, στον κινηματογράφο από τον Μάρτιν Σκορσέζε μπήκε στη μεγάλη λίστα των ταινιών που θέλει να κάνει περίπου την εποχή του «Kundun», δηλαδή το 1997, τα χρόνια πέρασαν με τον Σκορσέζε να γυρίζει έκτοτε έξι άλλες ταινίες (συν δύο ντοκιμαντέρ). Αλλά απ' ότι φαίνεται το «Silence» δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό του.

To 2007 ανακοινώθηκε πως ο Σκορσέζε ήταν έτοιμος να γυρίσει το «Silence» με τον Ντάνιελ Ντέι Λίουις και τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο στους ρόλους δύο Καθολικών ιεραπόστολων του 17ου αιώνα που φτάνουν στην Ιαπωνία για να κηρύξουν το λόγο του Θεού, πριν βρεθούν θύματα μιας απίστευτης βιαιότητας.

Η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ και το καλοκαίρι του 2012, η ιταλική εταιρία Cecchi Gori που είχε αναλάβει την παραγωγή της ταινίας «θύμισε» με αγωγή στον Σκορσέζε πως όλα αυτά τα χρόνια είχε ξοδέψει περίπου 750.000 δολάρια για την προπαραγωγή της ταινίας και πως η συμφωνία που είχαν κάνει το 2004 για την καθυστέρηση της ταινίας ήταν να κατάβάλλει στην εταιρεία 1.5 εκατομμύρια δολάρια για κάθε ταινία που γυρίζει από το 2004 και μετά συν το 20% της κάθε φορά αμοιβής του.

Τελειώνοντας με την ιταλική εταιρία, ο Σκορσέζε ξαναβάζει τη «Σιωπή» ως άμεσο πρότζεκτ του μετά το «Τhe Wolf of Wall Street» (διαβάστε εδώ περισσότερα) που έχει ολοκληρωθεί, συνεργαζόμενος αυτή τη φορά με την Emmet/Furla Films (ανεξάρτητη εταιρεία υπεύθυνη για το «Εnd of Watch», το «Broken City» και άλλα) με ημερομηνία έναρξης γυρισμάτων τον Ιούλιο του 2013 στην Ταιβάν και σενάριο ήδη γραμμένο από τον Τζέι Κοκς («Τα Χρόναι της Αθωότητας», «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης»).

Ας κάνουμε σιωπή, μπας και όλα τα παραπάνω βγούν αληθινά...

Διαβαστε εδώ περισσότερα για τον Μάρτιν Σκορσέζε.