Buzz

To «Silencio» του Πέδρο Αλμοδόβαρ αλλάζει τίτλο και λέγεται «Julieta»

στα 10

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αλλάζει τον τίτλο της τελευταίας του ταινίας. Και εξηγεί το γιατί σε ένα προσωπικό κείμενο - υπό τη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

To «Silencio» του Πέδρο Αλμοδόβαρ αλλάζει τίτλο και λέγεται «Julieta»

Στο επίσημο site της εταιρίας παραγωγής του, El Deseo, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ εξηγεί - σε ένα κείμενο γραμμένο στις 17 Νοεμβρίου - γιατί άλλαξε τον τίτλο της τελευταίας του ταινίας από «Silencio» σε «Julieta». Πριν ρίξετε το φταίξιμο στον Μάρτιν Σκορσέζε, διαβάστε προσεκτικά...

Διαβάστε ακόμη: Με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και τα κορίτσια του στα γυρίσματα του «Silencio»

Silencio 607

«Αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τίτλο της ταινίας που βρίσκεται στο post-production αυτή τη στιγμή και ο Αλμπέρτο Ιγκλέσιας συνθέτει τη μουσική. Αντί για "Silencio" θα λέγεται «Julieta».

Οταν αρχίσαμε την προπαραγωγή, είχα ακούσει οτι ο Μάρτιν Σκορσέζε θα γύριζε μια ταινία με τον ίδιο τίτλο, αλλά τότε δεν σκέφτηκα κάτι γιατί πίστεψα ότι ο τίτλος που είναι στα Ισπανικά θα ακούγεται διαφορετικά σε κάθε αγορά από το "Silence". Ο Σκορσέζε κι εγώ έχουμε τελειώσει τα γυρίσματα και μάλλον θα συμπέσουμε στις οθόνες του χρόνου, περίπου την ίδια εποχή. Επίσης η ταινία του βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα με τον τίτλο "Silence". Νομίζω ότι είναι πάρα πολλές... σιωπές στο ίδιο χρονικό διάστημα και προτίμησα να αποφύγω μελλοντικές παρεξηγήσεις.

Καταλαβαίνω ότι αυτά τα νέα είναι τελείως άσχετα στις μαύρες μέρες που ζούμε. Η πιο βάρβαρη πλευρά της τρομοκρατίας χτύπησε την καρδιά του Παρισιού. Ολες οι καρδιές και τα δάκρυα του Παρισιού είναι δικά μας. Ολοι οι εργαζόμενοι στην El Deseo θρηνούμε και συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των θυμάτων και στα εκατομμύρια των ανθρώπων που αγαπούν το Παρίσι. Υπάρχουν πολύ λίγα λόγια για να σημαίνουν κάτι μπροστά σε τόσο πόνο...»

Julieta 607

Διαβάστε ακόμη: