Buzz

Οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με το Sight & Sound

στα 10

To πιο έγκυρο βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό δημοσίευσε τη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες του 2013. Στην πρώτη θέση, ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς (και όχι μόνο).

Οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με το Sight & Sound
Σκηνή από το «The Act of Killing»

Τα Cahiers du Cinema έκαναν την αρχή δημοσιεύοντας τη λίστα τους με τις καλύτερες ταινίες του 2013 (δείτε την ολόκληρη εδώ) και τώρα σειρά έχει το «SIght & Sound», το πιο έγκυρο κινηματογραφικό περιοδικό της Βρετανίας και επίσημος συνεργάτης του BFI.

H λίστα του επιβεβαιώνει πως το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν θα είναι η χολιγουντιανή ταινία που θα πρωταγωνιστήσει στις λίστες όλων των κριτικών, ενώ οι επιλογές των Βρετανών κρύβουν... αναμενόμενες εκπλήξεις, όπως την ταινία που βρίσκεται στο νούμερο ένα και είναι το «The Act of Killing» των Τζόσουα Οπενχάιμερ και Κριστίν Σιν, ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς, την υψηλή θέση που κράτησαν για την «Τέλεια Ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο, τις δύο ταινίες από τη Γαλλία που βρίσκονται στη δεκάδα, το «Norte, The End of History», μια αξιοσημείωτη ταινία από τις Φιλιππίνες που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τόροντο και τον «Εγωιστή Γίγαντα» της Κλίο Μπάρναρντ που είναι και η μοναδική βρετανική ταινία στη λίστα.

Εσείς συνεχίζετε να ψηφίζετε εδώ τις καλύτερες ταινίες του 2013.

2 Σκηνή από το «Upstream Color» του Σέιν Καρουθ

Αναλυτικά η λίστα του Sight & Sound με τις καλύτερες ταινίες του 2013:

  1. The Act of Killing
  2. Gravity
  3. Η Ζωή της Αντέλ
  4. Η Τέλεια Ομορφιά
  5. Frances Ha
  6. A Touch of Sin
  7. Upstream Color
  8. The Selfish Giant
  9. Norte, The End of History
  10. Ο Αγνωστος της Λίμνης

Διαβάστε ακόμη: