Φεστιβάλ / Βραβεία

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου: Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, πάει στη θάλασσα

στα 10

Το SIFF 2017 ξεκινά την Παρασκευή, 14 Ιουλίου - κι όσο ετοιμάζουμε βαλίτσα, σημειώνουμε τι θα δούμε.

Flix Team
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου: Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, πάει στη θάλασσα

Συνεχίζουμε να ξεφυλλίζουμε το πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου που φέτος διεξάγεται από τις 14 μέχρι και τις 19 Ιουλίου σε διαφορετικά μέρη του νησιού και ανακαλύπτουμε δημιουργούς, ταινίες και ατμόσφαιρες που μας κάνουν να ανυπομονούμε ακόμη περισσότερο...

Διαβάστε περισσότερα για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου

Σύμπτωμα, symptom 607

Στη βραδιά έναρξής του το φεστιβάλ θα εισαγάγει τους επισκέπτες του στo φετινό του θέμα Cracking Up, με την προβολή των ταινιών «Η μελαγχολία του Μωυσή» του Σταν Μπράκετζ και «Να Ζει Κανείς ή να μη Ζει» του Ερνστ Λούμπιτς στο Θερινό Κινηματογράφο Παλλάς της Ερμούπολης, καθώς και με την προβολή της τελευταίας ταινίας του Αγγελου Φραντζή, «Σύμπτωμα» σε μια μοναδική προβολή στην προβλήτα Αστέρια, παρουσία του σκηνοθέτη.

Peeping Tom

Ιδιαίτερες Βραδιές

Το SIFF αναβιώνει για ακόμα μια φορά τη δημοφιλή παράδοση του ντράιβ-ιν στη Ντελαγκράτσια, με την προβολή δύο ταινιών από τη δεκαετία του 1960, και ξαναχαρίζει μια κλασική, πλην μοναδική εμπειρία, με τις ταινίες «Ο Ηδονοβλεψίας» του Μάικλ Πάουελ και «Εφιάλτης» του Ερρίκου Ανδρέου, ο οποίος και θα τιμήσει το φεστιβάλ με την παρουσία του.

Το SIFF ανακοινώνει με μεγάλη χαρά τα σχέδιά του για την τελετή λήξης του φεστιβάλ, για τις ανάγκες τις οποίας μεταφέρει το κοινό του στο χώρο του Λατομείου της Σύρου και σε ένα ονειρώδες δρώμενο: το Gamelan Oneirum. Εκεί μας προσκαλεί να ορίσουμε τον κινηματογράφο με τον μοναδικό τρόπο του SIFF: βαθιά μέσα στο βραχώδες υπογάστριο του παλιού λατομείου της Σύρου, οι περφόρμανς αψηφούν την παραδοσιακή κινηματογραφική εμπειρία - για να φέρουν στο προσκήνιο μια ορχήστρα κινούμενων εικόνων, ήχων, χορού και σκιάς, στοιχείων που διασκορπίζονται στο χώρο, περνούν φευγαλέα από στα βραχώδη τείχη και ξεγλιστρούν στο νυχτερινό ουρανό.

siff 607 Μια Σελίδα για την Τρέλα

Πρόγραμμα Βραδιάς Λήξης

Η βραδιά αυτή περιλαμβάνει την προβολή της βωβής ταινίας «Μια Σελίδα για την Τρέλα» (1926) του Τεϊνοσούκε Κινουγκάσα, η οποία θα συνοδευτεί από ζωντανό μουσικό αυτοσχεδιασμό από τον παγκοσμίως γνωστό μουσικό Ιβ Τουμόρ, μια ζωντανή περφόρμανς διευρυμένου κινηματογράφου από τον Ξαβιέ Κερέλ, προβολή της ταινίας «Θεοί του Μπαλί» (1951) του Νίκολα Ντράκουλιτς, με ζωντανή ηχητική συνοδεία από τον Μαικ Κούπερ, καθώς και μια μοναδική μουσική παράσταση βασισμένη στην Ινδονησιακή παράδοση του γκαμελάν την οποία διοργανώνει ο μουσικός και συνθέτης Αντης Σκορδής σε συνεργασία με μουσικούς από τη Σύρο και την Αθήνα.

siff 607 Θεοί του Μπαλί

Η βραδιά θα κλείσει με μια σειρά κινηματογραφικών περφόρμανς της Ράχα Ράισνια: «Μνήμη 3» και «Ναδίρ», με ζωντανή ηχητική συνοδεία από τον Παναγιώτη Μαυρίδη.

siff 607 Ξαβιέ Κερέλ

Το SIFF μάς προκαλεί να αναθεωρήσουμε για ακόμα μια φορά το τι σημαίνει φεστιβάλ και γίνεται η αφετηρία για να εξερευνήσουμε μαζί την παράφορη, ξέφρενη και ζωογόνο δύναμη του να βλέπεις και να κάνεις σινεμά. Βρείτε το πρόγραμμα του SIFF 2017 στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και τις τοποθεσίες όπου θα διεξαχθούν οι προβολές στον ψηφιακό χάρτη της ιστοσελίδας.

Από τις 14 μέχρι και τις 19 Ιουλίου, το Flix θα βρίσκεται στη Σύρο για να σάς μεταφέρει εικόνες του φεστιβάλ - ή για να σας συναντήσει εκεί. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του SIFF.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) ιδρύθηκε το 2013 και προβάλλει μια ευρεία γκάμα κινηματογραφικών ειδών σε παραδοσιακούς και αναδιαμορφωμένους χώρους του νησιού. Διεξάγεται στο μέσο του καλοκαιριού και τοποθετείται πέρα από τις συνηθισμένες απαιτήσεις και ιεραρχίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Το SIFF ενσωματώνει στο δικό του μοναδικό σκηνικό εκδηλώσεις, στυλ και προγράμματα – πειραματικά και αφηγηματικά, σύγχρονα και με αναδρομικό χαρακτήρα, ελληνικά και διεθνή, εργαστήρια και εκδηλώσεις διευρυμένου κινηματογράφου.

siff 2017 poster 607

Διαβάστε περισσότερα για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου