Φεστιβάλ / Βραβεία

«Sicilian Ghost Story»: Τα παραμύθια συναντούν τη Μαφία στις Νύχτες Πρεμιέρας

στα 10

Για τη Χρυσή Αθήνα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα διαγωνιστεί - με αξιώσεις - η νέα ταινία των Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτζα μετά το αριστουργηματικό «Salvo».

Flix Team
«Sicilian Ghost Story»: Τα παραμύθια συναντούν τη Μαφία στις Νύχτες Πρεμιέρας

Στην Ιταλία είναι λίγοι όσοι δεν γνωρίζουν την ιστορία του Τζιουζέπε Ντι Ματέο. Ηταν 1993, όταν στα 12 του χρόνια, το μικρό αγόρι απήχθη από τη Μαφία με σκοπό να εμποδιστεί ο πατέρας του να καταδώσει μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Ο Τζιοβάνι Μπρούσκα, που διέταξε την απαγωγή του, καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας φυλάκισης μαζί με δύο ακόμη αφεντικά της Μαφίας.

Αν οι σκηνοθέτες του «Salvo» είχαν αποφασίσει να μεταφέρουν την ιστορία αυτής της απαγωγής στο σινεμά, θα ήταν ήδη ένα κερδισμένο στοίχημα, ειδικά για όσους θυμούνται τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν ανθρώπινες ιστορίες με φόντο το οργανωμένο έγκλημα στο «Salvo» του 2014 που τους χάρισε το πρώτο βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε ακόμη: Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνει πλήρες αφιέρωμα στην Κλερ Ντενί

Sicilian Ghost Story 607

Sicilian Ghost Story 607

H επιθυμία τους όμως ήταν να κάνουν την ιστορία του Τζιουζέπε να μοιάζει περισσότερο με ένα παραμύθι - εφιαλτικό, μεν, αλλά παραμύθι - που θα λειτουργούσε ταυτόχρονα σαν μια ιστορία που μοιάζει να έρχεται από τους αιώνες με τον τρόπο των αδερφών Γκριμ ή και από την πιο απτή πραγματικότητα μιας παιδικής ηλικίας που τέλειωσε νωρίς.

Μπλέκοντας τη φαντασία με το ρεαλισμό, τις ιστορίες φαντασμάτων με το έτσι κι αλλιώς σκοτεινό περιθώριο της κοινωνίας στο οποίο αναπτύσσονται τα πλοκάμια της Μαφίας και με μια ηρωίδα που γέννησε το μυαλό τους να αφηγείται, να πρωταγωνιστεί και να μεταφέρει αυτούσια τη συγκίνηση μιας ιστορίας που θα μπορούσε να είναι αγάπης, αν δεν ήταν πρώτα μιας σκληρής ενηλικίωσης, οι δύο σκηνοθέτες ολοκληρώνουν μια ταινία όμορφη, γοητευτική, ονειρική.

Sicilian Ghost Story 607

Sicilian Ghost Story 607

To «Sicilian Ghost Story» έκανε την πρεμιέρα του στην Εβδομάδα Κριτικής του 70ού Φεστιβάλ Καννών και θα διαγωνιστεί για τη Χρυσή Αθηνά του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Οι δημιουργοί του, Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτζα, θα βρεθούν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν την ταινία που θα βγει μέσα στη σεζόν στις αίθουσες από την Danaos Films.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και μερικές σκηνές από το «Sicilian Ghost Story»:


Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2017 στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Odeon Opera 1 & 2, Iντεάλ, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Sicilian Ghost Story 607