Buzz

Ο Σάια ΛαΜπεφ συλλαμβάνεται. Η οργή του κατά του Ντόναλντ Τραμπ δικαιώνεται;

στα 10

Στη διάρκεια μιας δράσης εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, ο Σάια ΛαΜπεφ συνελήφθη ξανά. Είναι λιγότερο βαρετό απ' όσο ακούγεται.

Ο Σάια ΛαΜπεφ συλλαμβάνεται. Η οργή του κατά του Ντόναλντ Τραμπ δικαιώνεται;

Ο επεισοδιακός Σάια ΛαΜπεφ βρίσκεται έξω από το Museum of the Moving Image στο Κουίνς από την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, σε μια δράση που με το γενικό σύνθημα «He Will Not Divide Us» («Δεν θα μας διχάσει»), θα βρεί τον αεικίνητο ηθοποιό και δύο συνεργάτες του να κάνουν βάρδιες σε... όλη τη διάρκεια της θητείας του νέου Προέδρου των Η.Π.Α.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον ΛαΜπεφ, η δράση δεν στρέφεται εναντίον του Τραμπ αλλά περισσότερο πρεσβεύσει το "μη - διχασμό": «Απλά λέω να είμαστε καλοί ο ένας στον αλλλον».

Διαβάστε ακόμη: Σάια ΛαΜπεφ: «Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν είναι σκηνοθέτης, είναι εταιρεία»

Shia LaBeouf trump

Shia LaBeouf trump

Shia LaBeouf trump

H ακτιβιστική δράση βιντεσκοπείται και μεταδίδεται ζωντανά μέσω live streaming, εκεί όπου είδαν όλοι και τη σύλληψη του Σάια ΛαΜπεφ το πρωί της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου, όταν ήρθε σε διαπληκτισμό με έναν άντρα έξω από το μουσείο, του επιτέθηκε και στη συνέχεια τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τον μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της επίθεσης και σωματικής βίας.

Στο λογαριασμό της δράσης στο Twitter μπορεί να δει κανείς και τα βίντεο που έστειλαν τον Σάια ΛαΜπεφ στο αστυνομικό τμήμα, με έναν τύπο να τον προκαλεί δηλώνοντας «Ο Χίτλερ δεν έκανε τίποτα κακό» και τον ΛαΜπεφ να εξοργίζεται.


Με ποστάρισμα στο Twitter έγινε γνωστό πως λίγο αργότερα ο Σάια ΛαΜπεφ αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το live streaming συνεχίζεται έξω από το Μουσείο στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε περισσότερα: