Buzz

«She’s Funny That Way»: Ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς κάνει αυτό που ξέρει καλά

στα 10

Μια σαρκαστική κωμωδία για τη σόουμπιζ, με ένα καλοδιαλεγμένο καστ, ετοίμασε ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς κι ετοιμάζεται να το παρουσιάσει στη Βενετία.

«She’s Funny That Way»: Ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς κάνει αυτό που ξέρει καλά

Ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς έχει να σκηνοθετήσει ταινία μυθοπλασίας 15 χρόνια, από το «The Cat’s Meow» το 2001 – τελευταία του δουλειά για το σινεμά ήταν το ντοκιμαντέρ του για τον Τομ Πέτι, το 2008 και τελευταία δουλειά του είδαμε, ένα επεισόδιο που σκηνοθέτησε στην 5η σεζόν του «Sopranos». Αυτός ήταν, ως τώρα, ο λόγος που περιμέναμε με ενδιαφέρον το νέο του κινηματογραφικό πόνημα, το «She’s Funny That Way», που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας, στο επίσημο πρόγραμμα, εκτός συναγωνισμού. Ωστόσο, τα πρώτα υλικά της ταινίας, μια αναλυτικότερη σύνοψη, το θαυμάσιο καστ και μια μικρή αλλά μπριόζα επιλογή φωτογραφιών, μάς προδιαθέτουν για μια χαριτωμένη σάτιρα της σόουμπιζ με ηθοποιούς που θέλουμε να βλέπουμε στην οθόνη, από έναν άνθρωπο που γνωρίζει εκ των έσω τον κόσμο του θεάματος.

Η ταινία, που είχε τον αρχικό τίτλο «Squirrel to the Nuts», είναι μια κωμωδία στο milieu της θεατρικής βιομηχανίας και παρακολουθεί έναν παντρεμένο παραγωγό του Μπρόντγουεϊ που προσπαθεί να πείσει ένα call-girl ν’ αλλάξει ζωή. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν ο Οουεν Γουίλσον και η Ιμοτζεν Πουτς (όλο και πιο περιζήτητη) και περικυκλώνονται από ένα πολυπληθές καστ, ανάμεσά τους οι Τζένιφερ Ανιστον, Κάθριν Χαν, Ρις Ιφανς, Γουιλ Φόρτε, Λούσι Παντς και, ναι, η Τέιτουμ Ο’ Νιλ. Προκειμένου, μάλιστα, να μπορέσει να βρει το budget του για να κάνει την ταινία, τον Μπογκντάνοβιτς υποστήριξαν δυο σκηνοθέτες που αποτελούν από μόνοι τους διαπιστευτήρια: ο Γουες Αντερσον κι ο Νόα Μπόμπακ. «Το σενάριο το γράψαμε το 1998,» λέει ο Μπογκντάνοβιτς, αναφερόμενος στον ίδιο και την τότε σύζυγό του, Λουίζ Στράτεν. «Ηταν μια δύσκολη περίοδος στη ζωή μας, αλλά η ιστορία μας έκανε να γελάμε. Αρχικά γράφτηκε για τον Τζον Ρίτερ και τη Σίμπιλ Σέπερντ, ύστερα ο Τζον πέθανε και το βάλαμε στο ψυγείο γιατί δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε κάποιον άλλο να ενσαρκώνει αυτόν το ρόλο. Μετά γνώρισα τον Οουεν Γουίλσον αρκετά καλά και μου φάνηκε ότι θα μπορούσε ν’ αναλάβει το ρόλο, επειδή ο ήρωας πρέπει να είναι συμπαθής κι ελκυστικός και καθόλου απειλητικός σεξουαλικά και ο Οουεν ταιριάζει σ’ αυτήν την περιγραφή. Επειτα το στείλαμε στην Τζένιφερ Ανιστον για να παίξει τη σύζυγό του, αλλά εκείνη προτίμησε την ψυχαναλύτρια, που είναι και πιο αβανταδόρικος ρόλος. Και μετά απ’ αυτό συγκεντρώσαμε όλο το υπόλοιπο καστ.»

Η ταινία ετοιμάζεται σε λίγες βδομάδες να κάνει το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Βενετίας – δείτε παρακάτω τις πρώτες φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμη:

funny01

funny02

funny03

funny04

funny05