Buzz

«Shaun the Sheep»: Τα πρόβατα της Aardman κατακτούν την μεγάλη οθόνη

στα 10

Οι «γονείς» των Γουάλας και Γκρόμιτ, έχουν εδώ και χρόνια ένα ακόμη αγαπημένο παιδί. Και τώρα το βλέπουν να μεγαλώνει στην πρώτη του κινηματογραφική ταινία.

«Shaun the Sheep»: Τα πρόβατα της Aardman κατακτούν την μεγάλη οθόνη

To «Shaun the Sheep» είναι εδώ και χρόνια μια δημοφιλής παιδική, stop motion τηλεοπτική σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί το πρόβατο Σον, το οποίο είναι ο αρχηγός του κοπαδιού του σε ένα λιβάδι της Αγγλίας.

Πιο έξυπνο απ ότι θα περίμενε κανείς από ένα πρόβατο, βαριέται απλώς να βοσκά, βρίσκει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις δραστηριότητες και τις συμπεριφορές των ανθρώπων και σε κάθε επεισόδιο της σειράς προσπαθεί να προσθέσει λίγη περιπέτεια στη ζωή του και στη ζωή των υπόλοιπων τετράποδων φίλων του.

Ο Σον εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην μικρού μήκους των Γουάλας και Γκρόμιτ «A Close Shave» το 1995, αλλά από το 2007 έχει την δική του σειρά στην τηλεόραση που παίζεται όχι μόνο στην μεγάλη Βρετανία, μα και σε 180 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τώρα στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία την οποία σκηνοθετούν ο Ρίτσαρντ Στάρζακ και ο Μαρκ Μπάρτον, ο Σον και τα υπόλοιπα πρόβατα της φάρμας θα χρειαστεί να ταξιδέψουν μέχρι την μεγάλη πόλη για να βοηθήσουν τον αγρότη στον οποίο ανήκουν που βρέθηκε μπλεγμένος εξ αιτίας τις δικής τους εμμονής για περιπέτεια και αταξίες.

Το φιλμ θα βγει στις αίθουσες σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα, την άνοιξη του 2015, όμως το πρώτo teaser είναι ήδη εδώ.


2